ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία: Συνελήφθη ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού

Ιορδανία: Συνελήφθη ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού

Στην Ιορδανία, με την κατηγορία της «διάδοσης των ιδεών της τρομοκρατίας», συνελήφθη εκ νέου ένας εκ των σημαντικότερων ιδεολόγων του τζιχαντισμού, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούνιο.

Ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου Κρατικής Ασφάλειας έθεσε τον Ίσαμ Μπαρκάουι (γνωστός και με το ψευδώνυμο Άμπου Μοχάμεντ αλ Μακντίσι) υπό κράτηση για ένα διάστημα 15 ημερών, καθώς «διέδωσε στο Διαδίκτυο τις ιδέες μίας τρομοκρατικής οργάνωσης, του Μετώπου αλ Νόσρα», που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή υπό το καθεστώς ανωνυμίας, σημειώνοντας ότι η εντολή κράτησης μπορεί να ανανεωθεί.

Μέλος πάντως της οικογένειάς του συλληφθέντα εξέφρασε «την έκπληξή του για τη σύλληψη, τη στιγμή που ο Μακντίσι εισήχθη σε ένα νοσοκομείο για νοσηλεία».

Ο Ιορδανός, με καταγωγή από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, αφέθηκε ελεύθερος την 16η Ιουνίου ενώ εξέτιε από το 2011 ποινή κάθειρξης, καθώς είχε κριθεί ένοχος για στρατολόγηση μαχητών στην Ιορδανία, οι οποίοι επρόκειτο να ενταχθούν στις τάξεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ο Μπαρκάουι θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους ιδεολόγους του τζιχαντισμού και ι ένας εκ των μεντόρων του Άμπου Μουσάμπ Ζαρκάουι, ο οποίος ήταν αρχηγός της αλ Κάιντα στο Ιράκ μέχρι το θάνατό του το 2006 σε μια αεροπορική επιδρομή κοντά στη Βαγδάτη.

Διαβάστε ακόμα:

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Έμπολα: Σε καραντίνα Αμερικανοί στρατιώτες – Ανησυχία για την απομόνωση γιατρών

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν Γερμανό αφού σκότωσαν συμπατριώτη του

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!

Βρετανός καθηγητής αγόραζε προμήθειες για το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής