ΚΟΣΜΟΣ

Στόλτενμπεργκ: Οι Ουκρανοί ψηφοφόροι επέλεξαν «το δρόμο της Ευρώπης»

Στόλτενμπεργκ: Οι Ουκρανοί ψηφοφόροι επέλεξαν «το δρόμο της Ευρώπης»

Oι Ουκρανοί επέλεξαν «τον δρόμο της Ευρώπης» στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, δήλωσε τη Δευτέρα (27/10) ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, εξαίροντας ταυτόχρονα την «ειρηνική σε μεγάλο βαθμό» διεξαγωγή των εκλογών.

«Η μεγάλη πλειονότητα των Ουκρανών πολιτών μίλησε ξεκάθαρα και δημοκρατικά υπέρ ενός πακέτου φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων και του δρόμου προς την Ευρώπη» επισήμανε σε μία ανακοίνωσή του.

«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητά τους προκειμένου να προάγουν περαιτέρω μία περιεκτική πολιτική διαδικασία που θα βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων και του κράτους δικαίου» προσέθεσε ο ίδιος.

«Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω την προοπτική μια ειρηνικής διευθέτησης της διένεξης στην Ουκρανία» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Αλλά ο Στόλτενμπεργκ επίσης εξέφρασε τη λύπη του ότι οι ψηφοφόροι στην χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία και οι πολίτες στην ανατολική Ουκρανία, θέατρο των συγκρούσεων μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών, δε μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο εκφοβισμός με τον οποίο ήλθαν αντιμέτωποι ορισμένοι ψηφοφόροι παραβιάζει τις συμφωνίες για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμα:

Τσεχία: Εκβιαστές απειλούν με… Έμπολα τη χώρα απαιτώντας 1 εκατ. ευρώ!

Έμπολα: Σε καραντίνα Αμερικανοί στρατιώτες – Ανησυχία για την απομόνωση γιατρών

Βρετανός έκανε τζόκινγκ και έπεσε πάνω στον Κάμερον! (vid+pics)

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν Γερμανό αφού σκότωσαν συμπατριώτη του

Εσθονία: Μαθητής σκότωσε καθηγήτρια μέσα στην τάξη!