ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα αποφασίσει το ΝΑΤΟ για την άμυνα της Ρωσίας»

«Δεν θα αποφασίσει το ΝΑΤΟ για την άμυνα της Ρωσίας»
Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η πρόταση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία...

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η πρόταση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα έπρεπε να αποφύγει τη βελτίωση του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Χαρακτηριστικά, ο πρεσβευτής της ρωσικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Μόσχα θα κατασκευάσει ό,τι πυραύλους της αρέσουν.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, σε σχόλια του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, απέρριψε τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, σύμφωνα με τον οποίο το Κρεμλίνο δεν πρέπει να αναπτύξει νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

«Θα αναπτύξουμε την άμυνά μας με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούμε αναγκαίο», δήλωσε ο Ρογκόζιν. «Η Ρωσία πάντα προστάτευε και θα συνεχίσει να προστατεύει την εθνική της ασφάλεια και αυτό περιλαμβάνει και τη βοήθεια των νέων όπλων», τόνισε.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ράσμουσεν, που δημοσιεύτηκαν από την βρετανική εφημερίδα Telegraph, στις οποίες ανέφερε ότι η Ρωσία θα δαπανήσει ίδιους πόρους και θα αυξήσει τις διεθνείς εντάσεις, αν αναπτύξει μια νέα γενιά πυραύλων που μπορεί να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.