ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαρισμένος ο πατέρας του Νορβηγού μακελάρη

Σοκαρισμένος ο πατέρας του Νορβηγού μακελάρη
Μέσω των ηλεκτρονικών εφημερίδων έμαθε ο πατέρας του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τις επιθέσεις που έσπειραν το θάνατο...

Μέσω των ηλεκτρονικών εφημερίδων έμαθε ο πατέρας του Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τις επιθέσεις που έσπειραν το θάνατο στο Όσλο, ότι ο γιος του συνελήφθη ως ο άνθρωπος που πραγματοποίησε το μακελειό.

Σε κατάσταση σοκ, ο πατέρας δήλωσε στην εφημερίδα Verdens Gang: «Διάβαζα στο Internet τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο».

«Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει», προσέθεσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη του μακελειού.

Ο άνδρας αυτός είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα δεν είχε καμία επαφή με το γιο του από το 1995.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του 32χρονου Μπρέιβικ δήλωσε ότι ο πελάτης του ήθελε «να αλλάξει την κοινωνία» με τις πράξεις του. Σκοπός του ήταν να πλήξει «τα θεμέλιά της και τον τρόπο που κυβερνάται», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Γκέιρ Λίπεσταντ στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

Ο Λίπεσταντ αρνήθηκε να σχολιάσει τα κίνητρα του Μπρέιβικ, αλλά είπε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να δώσει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες αύριο Δευτέρα κατά την κατάθεσή του, που έχει ζητήσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Πριν καταθέσει, θα εξεταστεί από γιατρό της αστυνομίας και μέχρι να γίνει αυτό ο δικηγόρος δεν πρόκειται να σχολιάσει την ψυχική κατάσταση του πελάτη του.