ΚΟΣΜΟΣ

Αντεπίθεση των δυνάμεων του Καντάφι

Αντεπίθεση των δυνάμεων του Καντάφι
Αντεπίθεση με ρουκέτες και βλήματα όλμου εξαπέλυσαν οι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις στην Κόκκινη Κοιλάδα...

Αντεπίθεση με ρουκέτες και βλήματα όλμου εξαπέλυσαν οι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις στην Κόκκινη Κοιλάδα, η οποία είχε περάσει στον έλεγχο των εξεγερμένων και βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Σύρτης, του σημαντικότερου προπύργιου του πρώην ηγέτη της Λιβύης.

Παράλληλα, βίαιες μάχες σημειώνονται και κοντά στο Μπάνι Ουάλιντ, νοτιοανατολικά της Τρίπολης, λίγες ώρες πριν από την εκπνοή της διορίας που έδωσαν οι νέες αρχές της χώρας στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι στην περιοχή, να καταθέσουν τα όπλα.

Η διορία λήγει αύριο και για το λόγο αυτό οι αντικαθεστωτικοί έστειλαν σήμερα ενισχύσεις στην περιοχή. Αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν πυρομαχικά, όπλα και ενόπλους περνούν αδιάκοπα από την οδική αρτηρία που οδηγεί στο Μπάνι Ουάλιντ, ενώ και ασθενοφόρα πηγαίνουν σε περιοχές κοντά στην πόλη, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επίσης, συνεχίζονται και οι ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Το ΝΑΤΟ κατέστρεψε δύο πυραύλους Scud που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε υπόστεγο που εντοπίστηκε κοντά στο Μπάνι Ουάλιντ.

«Περίπου στις 06:00 τοπική ώρα, ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ έβαλε στόχο την αποθήκη όπου βρίσκονταν οι πύραυλοι. Η βολή ήταν επιτυχής και οι πύραυλοι καταστράφηκαν», ανακοίνωσε ο Καναδός συνταγματάρχης Ρολάν Λαβουά.