ΚΟΣΜΟΣ

Η 11η Σεπτεμβρίου εγκαινίασε μια νέα εποχή

Η 11η Σεπτεμβρίου εγκαινίασε μια νέα εποχή
Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την αιματηρή επίθεση των φανατικών ισλαμιστών στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης...

Του Κώστα Τζεβελέκου

Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την αιματηρή επίθεση των φανατικών ισλαμιστών στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα όπου οι αεροπειρατές προσπαθούσαν να πείσουν τους άμοιρους επιβάτες των δύο αεροσκαφών να καθίσουν στις θέσεις τους και η αεροσυνοδός να αναφέρει ότι γίνεται αεροπειρατεία.


Μετά από δέκα χρόνια αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Ισλαμιστές οργανώνονται , φανατίζονται και τελικά δολοφονούν όσους είναι αντίθετοι με την ιδεολογία τους.

Με τα τελευταία ηχητικά ντοκουμέντα διαλύεται οποιοδήποτε σενάριο που είχε σχέση ότι : «Οι Αμερικανοί τα δημιούργησαν όλα αυτά ώστε να διεξάγουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν».

Ωστόσο οι στυγνοί εγκληματίες έχουν το ίδιο τέλος. Οι Αμερικανοί κομάντος εκτέλεσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα 3.495 ημέρες μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων και ο βασανιστής των SS Άντολφ Άιχμαν απαγχονίστηκε από την ισραηλινή Μοσάντ 6.229 ημέρες μετά την παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στους συμμάχους.

Ο Μπιν Λάντεν θα μπορούσε να ζούσε ως πλούσιος Σαουδάραβας με κότερα , χλιδή και κρεπάλη.


Ο δεύτερος ήταν εγκληματίας πολέμου και έπεσε στην ίδια αγχόνη που είχε αυτός στήσει για χιλιάδες αθώους Εβραίους.


Σημασία έχει ότι και τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν και η τέφρα τους διασκορπίστηκε στη Θάλασσα.

Οι επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις γέννησαν μια νέα εποχή . Ο κόσμος άλλαξε από μια χούφτα τρομοκρατών Ισλαμιστών. Το αποτέλεσμα ήταν οι Αμερικανοί και οι Σύμμαχοι να επιτεθούν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ με αποτέλεσμα να ξοδευτούν σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο Στίγλιτς 5000 δισεκατομμύρια δολάρια και να χαθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Σίγουρα οι Αμερικανοί έδωσαν ένα μάθημα σε αυτούς που τόλμησαν να σπείρουν τον πανικό στη χώρα τους.

Ωστόσο δέκα χρόνια αργότερα αποχωρούν από το Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν ανεβαίνουν μέρα με την ημέρα.

Βέβαια ήταν μεγάλη επιτυχία που σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν ,αλλά η βάση της Αλ Κάιντα στήνεται στην Υεμένη και στις χώρες της Αφρικής.

Οι Αμερικανοί αποχωρούν και από το Ιράκ αφήνοντας πίσω τους μια κυβέρνηση η οποία είναι περισσότερο κολλημένη στην Τεχεράνη και όχι στη δημοκρατική νοοτροπία.

Τελικά η τρομοκρατία καταπολεμήθηκε;

Ή στο όνομα της νομιμοποιήθηκαν τα βασανιστήρια , οι στοχευόμενες δολοφονίες , οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ;
Ενώ η Αλ Κάιντα και τα άλλα ριζοσπαστικά ισλαμικά κινήματα έχουν αποδυναμωθεί εξαιτίας των αραβικών εξεγέρσεων η ισλαμική απειλή έχει διείσδυση βαθιά στις δυτικές κοινωνίες.

Η λύση υπάρχει αλλά δεν μπορεί να δοθεί από τους πολιτικούς παρά μόνο από τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Επιβάλλεται να καθίσουν οι θρησκευτικοί ηγέτες όλων των μεγάλων θρησκειών και να Κάνουν μια παγκόσμια θρησκευτική Σύνοδο όπου να αποφασίσουν ειρήνη για όλους τους πιστούς.

Μόνο με αυτό το τρόπο θα ηρεμήσουν όλα αυτά τα τρομοκρατικά κινήματα ,διαφορετικά οι νέες σταυροφορίες είναι θέμα χρόνιου να εμφανισθούν .

Οι δυτικοί σίγουρα δεν μπορούν να ζουν άλλο με το φόβο , ούτε περιμένουν μια δεύτερη 11η Σεπτέμβρη για να ξυπνήσουν .