ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 4 τρισ. δολάρια

Ομπάμα: Σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 4 τρισ. δολάρια
Τους άξονες του σχεδίου μείωσης του ομοσπονδιακού ελλείμματος των ΗΠΑ κατά 4 τρισ. δολάρια...

Τους άξονες του σχεδίου μείωσης του ομοσπονδιακού ελλείμματος των ΗΠΑ κατά 4 τρισ. δολάρια, παρουσίασε ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δραστικές περικοπές δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλαγές στο πλαίσιο για τις φοροαπαλλαγές και αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1,5 τρισ. δολαρίων σε φορολογικά έσοδα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Από τον κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, όπου και πραγματοποίησε την ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δεν μπορούν να επιτευχθούν μόνο με περικοπές δαπανών και θυσίες της μεσαίας τάξης.

«Όλοι θα πρέπει να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί», επεσήμανε, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των Ρεπουμπλικανών περί επίθεσης της κυβέρνησης στους πιο πλούσιους αμερικανούς.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο Aμερικανός πρόεδρος προβλέπει:

Νέα φορολογικά έσοδα, ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 800 δισ. δολάρια θα προέρχονται από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που καθιέρωσε ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους, για ζευγάρια με εισόδημα άνω των 250.000 δολαρίων.

Επίσης, θα επιβληθούν όρια στις φοροαπαλλαγές που ισχύουν για εύπορους Aμερικανούς, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή των συντελεστών για τις επιχειρήσεις και την κατάργηση επιδοτήσεων που έχουν θεσπιστεί για εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr