ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν

Νεκρός ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν
Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Μπουρανουντίν Ραμπάνι, σκοτώθηκε σήμερα στην Καμπούλ, σύμφωνα με δύο πηγές της αφγανικής κυβέρνησης...

Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Μπουρανουντίν Ραμπάνι, σκοτώθηκε σήμερα στην Καμπούλ, σύμφωνα με δύο πηγές της αφγανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές που δεν κατονομάζονται και επικαλείται το πρακτορείο Associated Press, ο Ραμπάνι σκοτώθηκε στο σπίτι του στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, από επίθεση αυτοκτονίας.

Ο Ραμπάνι ήταν επικεφαλής της Συμβουλίου Ειρήνης της χώρας, το οποίος σχηματίστηκε από την αφγανική κυβέρνηση, πριν από ένα χρόνο, για να συμβάλει στην πολιτική σταθεροποίηση της χώρας. Συγκεκριμένα, είχε επιφορτιστεί από την κυβέρνηση με την πραγματοποίηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν.

Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην οδό στην οποία κατοικεί ο Ραμπανί, η οποία βρίσκεται σε συνοικία στο κέντρο της Καμπούλ, που φιλοξενεί πολλές πρεσβείες και όπου οι καμικάζι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων την περασμένη Τετάρτη, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι.