ΚΟΣΜΟΣ

"Βροχή" έπεσαν οι συλλήψεις των αγανακτισμένων της Νέας Υόρκης

"Βροχή" έπεσαν οι συλλήψεις των αγανακτισμένων της Νέας Υόρκης
Απέκλεισαν τμήμα της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Μπρούκλιν και αποπειράθηκαν να κάνουν πορεία χωρίς άδεια

Δεκάδες διαδηλωτές κατά της «απληστίας της Γουόλ Στριτ» συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν απέκλεισαν τμήμα της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Μπρούκλιν και αποπειράθηκαν να κάνουν πορεία χωρίς άδεια σε τμήμα της, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Στην διάρκεια της διαδήλωσης υποστηρικτών του κινήματος Occupy Wall Street, οι κινητοποιήσεις του οποίου συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα, μια ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους, στο τμήμα της γέφυρας για τους πεζούς, και κινήθηκε σε λωρίδες για την κυκλοφορία οχημάτων προς το Μπρούκλιν, ανέφεραν οι διοργανωτές και η αστυνομία.

Αστυνομικοί απέκλεισαν τους διαδηλωτές, μπήκαν στο πλήθος και άρχισαν να προβαίνουν σε συλλήψεις ενώ συγκεντρωμένοι φώναζαν «ντροπή! Ντροπή!».

«Οι διαδηλωτές όφειλαν να μείνουν στην δίοδο για τους πεζούς. Ορισμένοι πήγαν στον δρόμο και τώρα. . . κάνουμε συλλήψεις στη γέφυρα του Μπρούκλιν», είπε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD).

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές χάους στην διάσημη γέφυρα καθώς αστυνομικοί περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και άρχισαν να τους περνούν χειροπέδες. Δεκάδες διαδηλωτές κάθονταν με χειροπέδες στην γέφυρα. Κλήθηκαν τουλάχιστον τρία λεωφορεία για να τους απομακρύνουν.