ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Συγγρού και στο Επικρατείας η Ντόρα

Στη Συγγρού και στο Επικρατείας η Ντόρα

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου περνά από ώρα σε ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη, στην τελευταία της δημόσια εμφάνιση με την ιδιότητα της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κι αυτό γιατί μετά την οριστική, όπως λένε όλες οι πληροφορίες, συμφωνία της με τον Αντώνη Σαμαρά, η Ντόρα Μπακογιάννη θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στο κόμμα από το οποίο διεγράφη πριν από δυο χρόνια με απόφαση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το απόγευμα.

Για τις εξελίξεις θα ενημερώσει ο κ. Σαμαράς την εκλογική επιτροπή της Ν.Δ. και κατόπιν την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία συνεδριάζει στις 15:00, ώστε και τυπικά να επικυρωθεί η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η κυρία Μπακογιάννη θα προεδρεύσει του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ώστε να επικυρωθεί και τυπικά η συνεργασία -και όχι η συγχώνευση- με τη ΝΔ.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων, αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη ΝΔ δεν θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφού επί της ουσίας πρόκειται για κοινή κάθοδο των δυο κομμάτων στις εκλογές.

Λόγω της πρόβλεψης όμως του εκλογικού νόμου ότι δεν δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων, θα ανασταλεί με μια μορφή η λειτουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ώστε να προχωρήσει η συνεργασία, χωρίς προβλήματα.

Εκτός από την κυρία Μπακογιάννη που θα τεθεί και για συμβολικούς λόγους επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές κκ. Γ. Κοντογιάννης (Ηλεία), Χρ. Μαρκογιαννάκης (Χανιά) και Ελ. Αυγενάκης (Ηράκλειο).