ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Χρυσόγελος: Αυτονόμηση και «βολές» κατά των Οικολόγων Πράσινων

Ν.Χρυσόγελος: Αυτονόμηση και «βολές» κατά των Οικολόγων Πράσινων

Με ένα νέο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» παίρνει και επίσημα πλέον αποστάσεις από τους Οικολόγους Πράσινους ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι αποχωρεί από το κόμμα των παλιών συντρόφων του «για ηθικούς και πολιτικούς λόγους» για να συνεχίσει το ταξίδι του με το κίνημα της Πολιτικής Οικολογίας.

Αποχωρεί γιατί, όπως λέει, βλέπει «να απαξιώνεται η ποιοτική δουλειά ετών από εκατοντάδες ενεργά άτομα στην κοινωνία και τους θεσμούς, από μία μικρή μειοψηφία, που με ίντριγκες, μηχανισμούς και πελατειακές σχέσεις έχει οδηγήσει τους Οικολόγους Πράσινους ένα βήμα πριν τη διάλυση».

«Η προσωπική μου στάση και διαδρομή» δηλώνει «παραμένει η ίδια. Δεν ήμουν ποτέ και δεν πρόκειται να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Δεν πρόκειται να μεταγραφώ σε άλλο κόμμα για να κερδίσω μια θέση στο Eυρωκοινοβούλιο. Δεν προτίθεμαι να κάνω καμία έκπτωση σε αξίες και οράματα. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης που παρεμβαίνει πολιτικά και κοινωνικά».

Αύριο πρόκειται να παρουσιάσει τα πρώτα ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών «με τη νέα δυναμική, ευρεία, πράσινη, κοινωνική λίστα για τις ευρωεκλογές». Πολίτες με κοινές ανησυχίες και όραμα, όπως σημειώνει.

Διαβάστε επίσης:

Οικολόγοι Πράσινοι: Δεν αναγνωρίστηκε η παραίτηση Χρυσόγελου