ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές καταγράφει νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που θα προβληθεί στην εκπομπή «Ανασκόπηση Σήμερα» την Πέμπτη στις 21.00, στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, με αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρώτη θέση με ποσοστό 20,5% έναντι 19% που κατέχει η Νέα Δημοκρατία.

pulse1

Στην τρίτη θέση βρίσκονται "Το Ποτάμι" και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5%, ενώ ακολουθούν η "Ελιά" με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ με 1%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 3%, ενώ αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 12,5% των ψηφοφόρων.

pulse2

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, πάλι με αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη πρώτη θέση με 22,5% ακολουθεί η ΝΔ με 21,5%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 11% και ακολουθεί στην τέταρτη θέση "Το Ποτάμι" με 8,5%.

Στην πέμπτη θέση βρίσκονται μαζί το ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ με 1%.

Άλλο Κόμμα επιλέγει το 2% ενώ οι Αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11%.

Τέλος, στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 29% των ερωτηθέντων, έναντι 22% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απάντησε το 46% των ερωτηθέντων.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ για ευρωεκλογές, ΝΔ για εθνικές

Μπροστά 2,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση για Δήμο Πειραιά-Εκλογή Μιχαλολιάκου από την πρώτη Κυριακή

Δημοσκοπική ανατροπή μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου

Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και δυσπιστία προς όλους