ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Debate Δούρου – Κουμουτσάκου στον ραδιοφωνικό αέρα

Debate Δούρου – Κουμουτσάκου στον ραδιοφωνικό αέρα

Οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου και Γιώργος Κουμουτσάκος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον ραδιοφωνικό «αέρα» του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. απάντησαν μεταξύ άλλων στα ερωτήματα πόσο σημαντικό είναι το διακύβευμα στην εκλογή Περιφερειάρχη και γιατί, αλλά και αν παίζει ρόλο ο υποψήφιος να είναι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός. Επί τάπητος τέθηκε και το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην δύναμη που θα έχει στα χέρια του ο νέος περιφερειάρχης που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση τόνισε: «Στη νέα περίοδο θα έχει 1,5 δισ. κοινοτικά κονδύλια να αξιοποιήσει. Το ποσό δεν είναι τεράστιο αλλά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να κάνει αναπτυξιακές παρεμβάσεις για να παραχθούν αυτά που ζητάει ο λαός της περιφέρειας της Αττικής, δηλαδή: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτό όσον αφορά το συγκεκριμένο και το επιχειρησιακό των αρμοδιοτήτων».

Από την πλευρά, η κ. Δούρου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Εγώ διαπιστώνω μέρα με τη μέρα στις γειτονιές του Ασπροπύργου και της Μάνδρας, ότι ο περισσότερος κόσμος, κι αυτό είναι η μοναδική επιτυχία του απερχόμενου περιφερειάρχη, αγνοεί τη σπουδαίοτητα της περιφέρειας της Αττικής».

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε: «Έχει επέλθει μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων κατά 67% και της συλλογικής απόφασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ουσιαστικά η μοναδική πηγή χρηματοδότησης έργων για τους Δήμους κατά 53% τις αρχές του 2014».

Διαβάστε επίσης:

Κριτική Κουμουτσάκου σε Σγουρό για τον τρόπο αξιοποίησης του ΕΣΠΑ

Δούρου: Το Μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση στην Αττική