ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Περιοδεία της Ι. Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη στην Πελοπόννησο

Ευρωεκλογές: Περιοδεία της Ι. Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη στην Πελοπόννησο

Τριήμερη περιοδεία στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας πραγματοποίησε η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας η υποψήφια Ευρωβουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες, διοικήσεις και μέλη επιμελητηρίων, επαγγελματικών ενώσεων και τοπικών κομματικών οργανώσεων για το πολιτικό διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών και τη βαρύνουσα σημασία τους για τις τοπικές κοινωνίες και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ειδικότερα:

• Την Παρασκευή 2 Μαϊου επισκεπτόμενη την Κόρινθο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και πραγματοποίησε ομιλία στους τοπικούς παραγωγικούς φορείς. Αναφερόμενη στις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού, η κα Καλαντζάκου δήλωσε: «Η μεγάλη πρόσκληση για την Κορινθία τα επόμενα χρόνια είναι να διαχειριστεί την εγγύτητά της προς την Αθήνα με τρόπο επωφελή, χωρίς να χάσει την ιδιαίτερη ταυτότητά της αλλά και να εμπεδωθεί ο ρόλος του νομού ως συνδετικού κρίκου της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Στη νέα Ευρωβουλή πρέπει να δοθούν μάχες για τα παγκοσμίου φήμης κορινθιακά προϊόντα».

• Το Σάββατο 3 Μαϊου παρέστη σε πανηγυρική θεία λειτουργία στο Άργος για την γιορτή του πολιούχου της πόλης Αγίου Πέτρου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Άργους και αντάλλαξε απόψεις με τους εργαζόμενους για το πρόβλημα της ανεργίας και τα επικείμενα περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και για τα ειδικά ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν ευπαθείς οικονομικά ομάδες.

Ακολούθως παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ομιλία στο Ναύπλιο και στη Σπάρτη, παρουσία επαγγελματικών φορέων, μελών τοπικών οργανώσεων και τοπικών βουλευτών του νομού (Πατριανάκου, Λυκουρέντζου). Παρέστη σε δενδροφύτευση στην Κεντρική Πλατεία Τριπόλεως με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου ΑΜΕΑ και επισκέφθηκε την Παναρκαδική Έκθεση Τριπόλεως όπου αντάλλαξε απόψεις με μέλη του Επιμελητηρίου αναφορικά με τα Ευρωπαϊκά προγράμματα τόνωσης της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τέλος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης παρουσία του δημάρχου κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη.

• Την Κυριακή 4 Μαϊου επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής της, την Μεσσηνία. Περιόδευσε σε χωριά του νομού και παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Καλαμάτα παρουσία εκατοντάδων συμπατριωτών της, καθώς και του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας κ.Νίκα. Μεταξύ άλλων στην ομιλία της τόνισε «Τόπος με αστείρευτες δυνατότητες σε φυσικό πλούτο αλλά και ανθρώπινο δυναμικό, άργησε πολύ να καρπωθεί το όφελος των αναπτυξιακών πολιτικών. Ξέρω ότι ο νομός έχει πληγεί από την ανεργία. Γνωρίζω τα μεγάλα προβλήματα που απαιτούν ευρωπαϊκές λύσεις. Κατανοώ την ανάγκη στήριξης των προϊόντων μας με παγκόσμια δυναμική, όπως το λάδι, η ελιά και η σταφίδα. Θα εργασθώ άοκνα προς αυτήν την κατεύθυνση σε πλήρη και διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια και τις ενώσεις. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποτελεί προσωπική εγγύηση. Θα δώσουμε την μάχη της μεσσηνιακής ανάπτυξης μαζί».

πηγή βίντεο: kalimera-arkadia.gr

Διαβάστε επίσης:

Ι. Καλαντζάκου: Με ευρωπαϊκό πρόσημο οι λύσεις των προβλημάτων

Ι. Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη: Λύσεις στην Ευρώπη,αποτελέσματα στην Ελλάδα

Συνεχή τα πλήγματα κατά των δικηγόρων

Συνδικαλισμός του αύριο...

Ιωάννα Καλαντζάκου: Ευθύνη να ΄σαι Δικηγόρος