ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές εκλογές 2014: Επίσκεψη Κουμουτσάκου στο ΧΥΤΑ Φυλής

Περιφερειακές εκλογές 2014: Επίσκεψη Κουμουτσάκου στο ΧΥΤΑ Φυλής

Στην ανάγκη «σύγχρονων και βιώσιμων λύσεων στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων που θα έχουν τη στήριξη της κοινωνίας», εστίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Το ΧΥΤΑ της Φυλής, όπου διαπίστωσε και από κοντά ότι η πλημμελής διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο σύνθετο πρόβλημα που ταλανίζει την Αττική και απαιτεί άμεση, βιώσιμη και αποτελεσματική λύση, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο ΧΥΤΑ της Φυλής έχει φτάσει σχεδόν στο όριό του. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο ισχύων περιφερειακός σχεδιασμός πρέπει τάχιστα να αναθεωρηθεί. Χρειαζόμαστε λύσεις σύγχρονες, φιλικές στο περιβάλλον και χαμηλού κόστους για τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, λύσεις μπορούν και πρέπει να δοθούν μόνο με την κοινωνία δίπλα, και όχι με την κοινωνία απέναντι», υπογράμμισε.

Μετά την επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Φυλής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Ρομά, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα της μόνιμης στέγασής τους, εκπαίδευσης και εξεύρεσης εργασίας.

Αργότερα, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο, κ. Παναγή Καρέλλα και μέλη του ΔΣ, συζητώντας για την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μετέβη στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Π.Ε.), όπου συνάντησε τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Μακρή, τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή κ. Αντώνη Ζαϊρη, τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βάρδα, καθώς και μέλη του Δ.Σ.. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του λιανικού εμπορίου σήμερα και οι δυνατότητες αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.

Οι συζητήσεις έγιναν στη βάση των τριών θεματικών αξόνων του συνδυασμού «180 μοίρες- η Αττική αλλάζει πρόσωπο!»: αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη και απασχόληση, ανάκτηση της οντότητας και κατάκτηση της αίγλης της Αττικής.

Διαβάστε ακόμα:

Δυναμική υποστήριξη στην πρωτοβουλία Κουμουτσάκου για την Αγ. Σοφία