ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Αισιόδοξη για τον β΄γύρο η Δ. Χαραλαμπίδου

Εκλογές 2014 - Αισιόδοξη για τον β΄γύρο η Δ. Χαραλαμπίδου

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο ένα κόμμα, είναι μήνυμα ενότητας, αγωνιστικότητας, αλλαγής και ελπίδας σε όλη την Ευρώπη και είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τον αγνοήσουν ή να τον ενσωματώσουν", τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου, με την παράταξη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα".

"Στις 18 και 25 Μαίου δεν τελειώνουμε. Τους τελειώνουμε και αρχίζουμε", είπε, αυτό το ξέρουν οι κυβερνώντες γι αυτό και σερβίρουν "ξαναζεσταμένο φόβο" και αντιδρούν όπως το θηρίο πριν το τέλος του.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξέφρασε την πεποίθηση ότι για πρώτη φορά στην Κεντρική Μακεδονία η Αριστερά θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών και έδωσε από τώρα "ραντεβού" για τις 25 Μαίου.

Επιτέθηκε στους υποψήφιους περιφερειάρχες Απόστολο Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη, τους οποίους χαρακτήρισε "μνημονιακούς" και "εκλεκτούς" της Τρόϊκας και της κυβέρνησης, ενώ για τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις είπε ότι είναι "οικογενειακά καβγαδάκια της Ν.Δ.".

Μίλησε για την ανάγκη να γίνει η ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, "να φύγουν τα Μνημόνια και ο Καλλικράτης" και επισήμανε ότι από τη μια είναι ο κόσμος της εργασίας και από την άλλη τα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα. "Ο κόσμος λέει φτάνει πια. Σε μας βλέπουν την ελπίδα και δεν έχουμε το δικαίωμα να απογοητεύσουμε αυτό τον κόσμο", σημείωσε.

Η συγκέντρωση έγινε στην Αποθήκη Γ΄του Λιμανιού και παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, Γιάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, υποψήφιοι δήμαρχοι σε περιφερειακούς Δήμους και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.