ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EXIT POLL: Πανωλεθρία για τις επιλογές της ΝΔ

EXIT POLL: Πανωλεθρία για τις επιλογές της ΝΔ

Οι πρώτες εκτιμήσεις: Όλες οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω – Πυρετός στο Μαξίμου και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μόνο ως πανωλεθρία μπορεί κάποιος να λογίσει τις επιλογές της ΝΔ στις βασικές περιφέρειες και δήμους, αφού όλα δείχνουν ότι στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες τα αποτελέσματα είναι εξόχως αρνητικά για τους υποψηφίους που είχαν τη στήριξη της ΝΔ αν και ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα.

Και δεν έχει τελειώσει τίποτα διότι ακόμη δεν έχουμε επίσημα αποτελέσματα και διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο δεύτερος γύρος των εκλογών.

Όμως επί της ουσίας αλλά και επικοινωνιακά έχουμε μεγάλες ανατροπές αφού το κυβερνών κόμμα αλλά και οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων είχαν δημιουργήσει σε αρκετές περιπτώσεις μια παράσταση νίκης υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Αυτή η παράσταση νίκης, απόψε γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος αφού όλα δείχνουν ότι ο κόσμος ψήφισε με πολιτικά κριτήρια.

Το EXIT POLL δείχνει μεγάλες ανατροπές που προκαλούν σοβαρό πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Οι υποψήφιοι που στήριξε η ΝΔ δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Αθήνα, ο κ. Κουμουτσακος στην περιφέρεια Αττικής, ο κ. Μιχαλολιακος στον Πειραιά, ο κ. Καλαφάτης στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ιωαννίδης στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, έρχονται πίσω...

Η τακτική της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι να υποβαθμίσει την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων αν και από την άλλη μεριά στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η προβολή αυτών των αποτελεσμάτων ενόψει ευρωεκλογών την άλλη εβδομάδα, θα απογειώσει τα αποτελέσματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Το exit poll για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Tο exit poll για την Περιφέρεια Αττικής

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Tο exit poll για το Δήμο Αθηναίων