ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Le Monde: Το «φαινόμενο Τσίπρας» δίνει φτερά στην ευρωπαϊκή αριστερά

Le Monde: Το «φαινόμενο Τσίπρας» δίνει φτερά στην ευρωπαϊκή αριστερά

Σε σημερινό της άρθρο η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρεται μεταξύ άλλων στη θέρμη με την οποία ο κόσμος υποδέχεται τον Αλέξη Τσίπρα στους διάφορους σταθμούς της περιοδείας του.

«Η σκηνή λαμβάνει χώρα στις αρχές Απριλίου, στο Παλέρμο της Ιταλίας. Ένα πυκνό πλήθος σπεύδει να αγγίξει το «σύντροφο Αλέξη», να του πει δύο ενθαρρυντικές κουβέντες ή να τον αγκαλιάσει. Η ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αν και εμφανώς κουρασμένος από την εβδομάδα της ευρωπαϊκής περιοδείας, είναι έτοιμος να μοιράσει χαμόγελα και χειραψίες, αντιμετωπίζοντας την ίδια θέρμη σε όλα τα ευρωπαϊκά του ταξίδια», γράφει η Le Monde.

«''Είναι έτσι σε κάθε πόλη που πάμε'', λέει ο ίδιος. Σε αυτή τη δίνη, στην οποία ο Α. Τσίπρας μπήκε από τότε που το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αποφάσισε να τον χρήσει υποψήφιό του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνει η Le Monde.

Το δημοσίευμα μιλάει ακόμα για το γεγονός ότι οι ρητορικές ικανότητές του και η ικανότητά του να «κλειδώνει» τις αντιθέσεις τον καθιστούν την πολιτική προσωπικότητα του κόμματος.

«Η πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα είναι να δείξει σήμερα ότι είναι "έτοιμος να αναλάβει την εξουσία", όπως λέει. Και πάνω απ 'όλα να βρει με ποιον μπορεί να κυβερνήσει - εντός και εκτός του κόμματός του - για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική που υπόσχεται μια άλλη στην Ελλάδα και την Ευρώπη», καταλήγει η Le Monde.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Προβάδισμα για Σακελλαρίδη, Δούρου, Μώραλη

Δημοτικές εκλογές 2014: Στα Προπύλαια η δήλωση Σακελλαρίδη στις 21:30

Τελικό Exit Poll 2014: Στο β γύρο Σακελλαρίδης και Καμίνης με ισοπαλία

Exit poll 2014: Χαμός με τα σχόλια των χρηστών στο Twitter

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Το exit poll για την Περιφέρεια Πελοποννήσου