ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Άγρια κόντρα Μιχαλολιάκου - Μώραλη στον Πειραιά

Αποτελέσματα Εκλογών 2014: Άγρια κόντρα Μιχαλολιάκου - Μώραλη στον Πειραιά

Μιχαλολιάκος: Έγινε διανομή τροφίμων σε σακούλες που μέσα υπήρχαν 20ευρα -Μώραλης: Ο κ. Μιχαλολιάκος να αποδεχθεί την επιλογή των Πειραιωτών -Δρίτσας: Τα οργανωμένα συμφέροντα αποδείχθηκαν ισχυρά στον Πειραιά

Με πολύ σοβαρές καταγγελίες ξεκίνησε η εκστρατεία των «μονομάχων» για το Δήμο Πειραιά εν όψει του β' γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2014.

Ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος άφησε αιχμές για τις προεκλογικές τακτικές του αντιπάλου του, Γιάννη Μώραλη. Δοκιμάστηκε η αντοχή της Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας βία, εκφοβισμό και εκμαυλισμό.

Την επόμενη Κυριακή θα έχει εξαφανιστεί η βία από τη ζωή μας, είπε και πρόσθεσε ότι απαγορεύτηκε η είσοδός του σε εκλογικά τμήματα από τους «γνωστούς με τα μαύρα».

Μάλιστα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ζήτησε την προστασία του ιδίου και των συνεργατών του ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά. Έκανε λόγο για κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.

Χρησιμοποιήθηκε κάθε αθέμιτο μέσο, είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, λέγοντας ότι ασκήθηκε βία και εκφοβισμός, υπήρξε χυδαίος εκμαυλισμός με διανομή τροφίμων σε σακούλες που μέσα υπήρχαν 20ευρα.

Κατήγγειλε επίσης παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας και παράνομη συγκέντρωση του συνδυασμού Μώραλη την Παρασκευή, ημέρα που πραγματοποιεί συγκέντρωση η πλειοψηφία.

Απαντώντας ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι στον Πειραιά υπήρξε εκλογική διαδικασία σε δημοκρατικά πλαίσια. Πρέπει ο κ. Μιχαλολιάκος να αποδεχθεί την επιλογή των Πειραιωτών.

Πρόσθεσε ότι δεν θα ακολουθήσει προβοκάτσιες, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρόκειται ο συνδυασμός του να αφήσει αναπάντητες τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Νωρίτερα ο κ. Μώραλης απεύθυνε μήνυμα στήριξης «και στους πολίτες που δεν με ψήφισαν». Σε ερώτησή του για το εάν μίλησε με τον Θ. Δρίτσα, περιορίστηκε στο ότι είχαν σύντομη τηλεφωνική συνομιλία στην οποία συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον για τον αγώνα.

Τον Γ. Μώραλη είχε υποδεχθεί νωρίτερα στο εκλογικό του κέντρο πλήθος κόσμου και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο Β. Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Ο Πειραιάς είναι νικητής. Θα δούμε τα αποτελέσματα και θα τα ξαναπούμε».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας ανέφερε πως «τα οργανωμένα συμφέροντα αποδείχθηκαν ισχυρά στον Πειραιά».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα απευθύνει στους ψηφοφόρους του μήνυμα στήριξης ενός από τους κυρίους Μώραλη και Μιχαλολιάκο, ο κ. Δρίτσας δήλωσε ότι η όποια απόφαση για τη στάση που θα τηρήσει η παράταξή του θα αποφασισθεί από τη συνέλευση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Νωρίτερα, ο Π. Λαφαζάνης είχε αναφέρει πως «δεν θα στηρίξουμε ούτε Γ. Μώραλη ούτε Β. Μιχαλολιάκο στο δεύτερο γύρο».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014: Αυτές είναι οι τελικές εκτιμήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών