ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Κάλεσμα στήριξης για β' γύρο και ευρωεκλογές

ΚΚΕ: Κάλεσμα στήριξης για β' γύρο και ευρωεκλογές

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 11.00, από την έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 22 Μαΐου, θα έχει πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως στις 20.00, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Κουτσούμπας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή απεύθυνε κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Ικαρία.

«Στον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που στηρίζει το ΚΚΕ, σημείωσαν μια σημαντική παρουσία και άνοδο σε όλες τις περιφέρειες, σε σχέση με την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη του 2012». Ανοδική τάση σημειώθηκε σε 214 δήμους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕ, η ψήφος στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση την ερχόμενη Κυριακή:

• Εκφράζει γνήσια τη λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, την άρχουσα τάξη και την πολιτική τους. Στοχεύει στην καρδιά, στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος.

• Αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

• Δίνει δύναμη στο λαό για την επόμενη ημέρα όπου, ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα, θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, η φοροληστεία και τα χαράτσια.

• Δίνει δύναμη να μη συμμετέχει η χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ.

• Δυναμώνει την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό.

• Είναι ψήφος που δε μεταλλάσσεται. Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία, να δυναμώνει το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα αντιπαλεύει αντιλαϊκά μέτρα και η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην ΕΕ και την εξουσία τους, ανοίγοντας το δρόμο για τη λαϊκή κοινωνική και πολιτική ανατροπή.

• Για να έχει ο λαός συμπαραστάτες ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και δημάρχους.

• Για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της ανατροπής.

Διαβάστε επίσης:

Πού ψηφίζω - Eυρωεκλογές 2014: Βρες το εκλογικό σου κέντρο