ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Καμμένος: Να καταρρεύσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές

Ευρωεκλογές 2014 - Καμμένος: Να καταρρεύσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές

Να ψηφίσουν οι πολίτες με στόχο να καταρρεύσουν τα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του ενόψει των ευρωεκλογών την Κυριακή.

Ο Π.Καμμένος εξήγησε ότι εάν καταψηφιστούν τα μνημονιακά κόμματα, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας από εκείνους που δεν έχουν γονατίσει μπροστά στη Μέρκελ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά λέει ψέματα και οι πολίτες θα πρέπει να απελευθερωθούν, σημείωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται κυβέρνηση που θα κάνει στάση στα τοκοχρεολύσια, που θα εξασφαλίσει τροφή στους πολίτες, που θα πάρει στα χέρια την κυριαρχία της χώρας.

Ερωτηθείς για το πού θέτει το δικό του εκλογικό όριο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε ότι δεν θα είναι ικανοποιητικό ένα αποτέλεσμα αν είναι χαμηλότερο από εκείνο των αναμετρήσεων του Μαΐου και Ιουνίου 2012 (7,5%).

Σε ερώτηση τι θα κάνει ο ίδιος εάν οι ΑΝΕΛ δεν πάνε καλά στις εκλογές, ο Π.Καμμένος σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είναι σαν τον Αντώνη Σαμαρά, που πήρε ένα κόμμα στο 36% και το έφθασε εκεί που βρίσκεται τώρα και παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα.

Τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο του κόμματος, ενώ «κάλυψε» τον Π.Χαϊκάλη, λέγοντας ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν.

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στους Αντώνη Σαμαρά και Ευ.Βενιζέλο λέγοντας ότι και οι δυο πανηγυρίζουν για την επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές στελεχών που είτε διέγραψαν, είτε εκείνα δεν θέλουν να τους ακούνε.

Ειδικότερα για τον Ευ.Βενιζέλο υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ των νεοναζί της Ουκρανίας και μιας κυβέρνησης που προέκυψε με πραξικόπημα, ενώ διαταράσσει τις σχέσεις της χώρας με την ομόδοξη Ρωσία.

Ερωτηθείς για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι είναι τεράστιο. «Φοβούμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν πολίτες που έχουν παρασυρθεί από το νεοναζιστικό κόμμα, κι έχουν παρασυρθεί γιατί η ΧΑ διαφημίστηκε επαρκώς» δήλωσε και πρόσθεσε ότι επιπλέον η ΧΑ νομιμοποιήθηκε όταν οι Παπανδρέου και Σαμαράς έκαναν υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου τον Μ.Βορίδη.

Σημείωσε ακόμη ότι και ο Γ.Καμίνης, παρά όσα λέει τώρα, κατά την έναρξη της θητείας του, είχε εναγκαλισμούς με τον Ν.Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, που είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.

Ερωτηθείς για την ευρωομάδα που σκοπεύει να εντάξει τους ευρωβουλευτές του, ο Π.Καμμένος τόνισε ότι έχει συζητήσει με τον Νάιτζελ Φάρατζ των βρετανών ευρωσκεπτικιστών (Ukip), αλλά δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, ενώ παρατήρησε ότι δεν μπορεί να επιλέξει την ευρωομάδα που αναμένεται να σχηματίζει η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου.

Όπως είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, βρίσκεται σε συζητήσεις και μετά τις εκλογές που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα είναι σε θέση να καταλήξει σε ποια ευρωομάδα θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Άλλος για τη βάρκα μας; 972.400 θέσεις εργασίας υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ