ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ – Έξι κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ – Έξι κόμματα στη Βουλή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, έξι κόμματα στη Βουλή - με ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Κοινοβουλίου και μάχη ανάμεσα σε ΚΚΕ και Ποτάμι για την τρίτη θέση, είναι η εικόνα που καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά σε έρευνα της Rass πριν από 10 ημέρες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 41%, έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες (55%) δήλωσαν ότι του προκάλεσαν ανησυχία οι πρόωρες εκλογές, τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαπραγματευθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 29,3% πως θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και το 27,5% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Η έρευνα εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου - παρότι όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα.

Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν. Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις