ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015- Τι προβλέπεται για δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους

Εκλογές 2015- Τι προβλέπεται για δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους

Τα ποσά που θα δοθούν ως αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα των διοριζόμενων, εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και γραμματέων, για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 καθορίστηκαν με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, θα διατεθεί για το σκοπό αυτό κονδύλι ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η αποζημίωση είναι μικρότερη από άλλες χρονιές και βάσει της απόφασης προβλέπεται η καταβολή ποσού ύψους:

• 115 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής
• 90 ευρώ στους αναπληρωτές αυτών
• 50 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών

Τι προβλέπεται για τις ημέρες απασχόλησης

Βάσει της ίδιας απόφασης καθορίζονται:

8 ημέρες απασχόλησης για τους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής,
• 6 ημέρες απασχόλησης για τους αναπληρωτές εφόρους
• 7 ημέρες απασχόλησης για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής (δικηγόρους-συμβολαιογράφους)
• 3 ημέρες απασχόλησης για τους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής
• 8 ημέρες απασχόλησης ειδικά για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α' και Β' Αθηνών, Νομού Αττικής, Α' και Β' Πειραιά, Α' και Β' Θεσσαλονίκης
• 3 ημέρες απασχόλησης για τους αναπληρωτές αυτών, εκτός από εκείνους οι οποίοι δεν υπηρετούν στους νομούς αυτούς ως προς τους οποίους ορίζονται τέσσερις ημέρες.

Για όσους εκτελούν καθήκοντα εκτός του νομού που υπηρετούν,προβλέπονται πρόσθετες ημέρες. Για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται 8 ημέρες απασχόλησης, ενώ για τους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής ορίζονται 4 ημέρες απασχόλησης.

fyllo-kyvernisews

Ειδικό καθεστώς για τα νησιά

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στα νησιωτικά συμπλέγματα των νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νομού Αττικής, Γαύδος του νομού Χανίων, Σαμοθράκη του νομού Έβρου, Θάσος του νομού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νομού Χίου, Λήμνος και Αγίος Ευστράτιος του νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλλόνησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση για 9 ημέρες λόγω συγκοινωνιακών δυσχερειών, ενώ για τους αναπληρωτές τους οι ημέρες απασχόλησης είναι 5.

Ποιοι διορίζονται δικαστικοί αντιπρόσωποι

Αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διορίζονται με κλήρωση, από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου, από τους δικαστικούς λειτουργούς, δικαστικούς υπαλλήλους, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κ.λπ.

Σχετικές ειδήσεις