ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τον Καραμανλή θα ζητήσει ο Τσίπρας!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με τον Καραμανλή θα ζητήσει ο Τσίπρας!

Απολύτως συνεπής με τη διακηρυγμένη θέση του περί συναινέσεων ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει αυτές τις συναινέσεις και στο ζήτημα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι στα πλαίσια αυτά ο πρωθυπουργός τις επόμενες μέρες θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα του κάνει πρόταση να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το πιθανότερο είναι, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ότι ο Κ. Καραμανλής θα αρνηθεί, επειδή παραμένει σταθερός στη γνωστή θέση του, ότι δεν επιθυμεί τη θέση του Προέδρου εφόσον δεν έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε σύγκριση με τις σημερινές. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να προϋπάρξει συνταγματική αναθεώρηση.

Ωστόσο η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ σημαντική για λόγους πολιτικούς και ουσίας. Θα σηματοδοτεί την συνέπεια του νέου πρωθυπουργού στη θέση για την ανάγκη συναινέσεων. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό, ότι πάντοτε διαχωρίζει τον Κ. Καραμανλή απ’ τον Αντ. Σαμαρά. Και μάλιστα η θέση του για εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια ουσιαστικά δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, κάτι που δεν υλοποίησε ο Σαμαράς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά άφηνε τον Καραμανλή ακάλυπτο στις επιθέσεις που δέχεται τόσο απ’ το ΠΑΣΟΚ, όσο (και κυρίως) απ’ τον ΓΑΠ…

Με δεδομένη επομένως την άρνηση Καραμανλή να αποδεχτεί την πρόταση του Αλέξη, ανοίγει ο δρόμος για την επιλογή άλλου προσώπου για τη θέση του Προέδρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες (και το επισημαίνουμε αυτό, επειδή τρέχουν οι εξελίξεις) «παίζουν» για την τελική πρόταση του νέου πρωθυπουργού και ο Δημ. Αβραμόπουλος και ο Πρ. Παυλόπουλος…

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Σχετικές ειδήσεις