ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στις 24/4 θα δοθεί στη δημοσιότητα το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ

Εκλογές 2023: Στις 24/4 θα δοθεί στη δημοσιότητα το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ

Εκλογές 2023: Κομματικές πηγές μεταδίδουν ότι το σύνθημα «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά», που πρωτοεμφανίστηκε, αναμένεται να συνοδεύσει τη «γαλάζια» προεκλογική καμπάνια έως το τριήμερο 22-24 Απριλίου, όταν και θα δοθεί στη δημοσιότητα το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ίδια γραμμή πληροφόρησης επισημαίνει στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» πως το τελικό «μότο» θα έχει εννοιολογική συνάφεια με το τωρινό, με στόχο να εμπερικλείει ότι η επιδίωξη για πρόοδο και αλλαγή εδράζεται στα σημαντικά κεκτημένα της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.

Mέσα από αυτό το πρίσμα, αναρτήθηκε σε πρώτη φάση μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατφόρμα του TikTok, ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στις νεαρότερες ηλικίες, στο οποίο ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει τα «επιτεύγματα» των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ περιγράφει σε αδρές γραμμές το κεντρικό διακύβευμα των επικείμενων εκλογών αναφερόμενος σε «μεγάλες παθογένειες του κράτους» και «εστίες αναχρονισμού»: «Όλα αυτά πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Και αυτή είναι η εντολή την οποία θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό. Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Και αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κομματικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί μέσω των πρώτων προεκλογικών σποτ στα social media να αναδείξει συγκεκριμένες πτυχές της δημόσιας ζωής και ως εκ τούτου του κυβερνητικού έργου, όπως είναι η οικονομική ανάπτυξη, η μείωση των φορών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, η ανάκτηση του διεθνούς κύρους της χώρας και η αμυντική θωράκισή της.