ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Μιχαλολιάκος: Χωρίς κομματικά λάβαρα στη μάχη για τον Πειραιά

Β. Μιχαλολιάκος: Χωρίς κομματικά λάβαρα στη μάχη για τον Πειραιά

«Πλημμύρισε» η αίθουσα του ΟΛΠ-Ο Δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του-Mήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έστειλε ο πειραϊκός λαός

Παρουσία τριών χιλιάδων πολιτών του Πειραιά, βουλευτών όλων των κομμάτων, υπουργών αλλά και εκπροσώπων του επιχειρηματικού και οικονομικού κόσμου της πόλης, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, στη μεγαλύτερη μετά τη Μεταπολίτευση συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, ανακοίνωσε και επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας την εκ νέου υποψηφιότητά του.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, όπου ξεχώριζε η παρουσία της πειραϊκής νεολαίας, ο κ. Μιχαλολιάκος κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στον Δήμο Πειραιά, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του και γνωστοποιώντας τους βασικούς στόχους της παράταξής του «Μας ενώνει ο Πειραιάς» για το μέλλον του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

«Εδώ σε αυτή τη γωνιά του Πειραιά, όπου κυριαρχεί το απέραντο γαλάζιο, κατέθεσα σε εσάς την εντολή που μου είχατε δώσει για να βρίσκομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αποχώρησα από αυτήν για να δώσω τη μάχη για τον Πειραιά μας. Και δεν μετάνιωσα ποτέ που αποφάσισα να κάνω κόμμα μου τον Πειραιά. Η αγάπη σας, η στήριξή σας, η εμπιστοσύνη σας, μου έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να γυρίσω μαζί με τους συνεργάτες μου σελίδα σε μια πόλη που την είχαν όλοι ξεγραμμένοι. Σε μια πόλη που την είχαν δέσει χειροπόδαρα με μνημόνια πολύ πριν μπει η χώρα μας σε κρίση. Αυτή τη νέα σελίδα του Πειραιά, τη γράφουμε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα. Χωρίς κομματικά λάβαρα, χωρίς μικρά και μεγάλα συμφέροντα, χωρίς παρωπίδες», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος στην έναρξη της ομιλίας του, ενώ πρόσθεσε ότι «για μας αντίπαλος ήταν τα προβλήματα της πόλης μας και όχι οι πολίτες του Πειραιά. Για μας αντίπαλός μας ήταν οι νοοτροπίες που κράτησαν την πόλη για χρόνια στο χθες και όχι οι άνθρωποι που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Για μας αντίπαλος ήταν όσοι δίχαζαν και έβαζαν μπροστά κομματικά λάβαρα και σημαιάκια, αντί να βάζουν μπροστά το καλό της πόλης και των πολιτών».


Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά παρουσίασε έναν απολογισμό του έργου που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Όπως είπε, «είμαστε ο πρώτος, ο μόνος δημόσιος οργανισμός που ζήτησε και υλοποίησε διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά του δήμου και της τέως νομαρχίας σε βάθος δεκαπενταετίας. Όχι για να δικάσουμε και για να καταδικάσουμε. Αλλά για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι ώστε να μην αποκηρύσσουν συλλήβδην την πολιτική και τους πολιτικούς. Από 'κεί και πέρα διαφάνεια και λογοδοσία παντού. Παράλληλα οι εργαζόμενοι όπως και όσοι έχουν οικονομικές σχέσεις με τον δήμο πληρώνονται στην ώρα τους».

«Σήμερα κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν είναι μόνος. Κανείς πολίτης στον Πειραιά δεν έχει ένα πιάτο φαγητό, ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, γιατρό και φάρμακα. Κανένα παιδί του Πειραιά δεν έμεινε εκτός παιδικού-βρεφονηπιακού σταθμού. Και όλα αυτά με σεβασμό στην αξιοπρέπεια της φτώχειας. Χωρίς να περιφέρουμε τους συμπολίτες μας από κανάλι σε κανάλι και από πλατεία σε πλατεία», πρόσθεσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

DSC 2445

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και στις σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν αλλά και στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Ενδεικτικά μίλησε για τη Ράλλειο, όπου όπως είπε, εκεί ή θα γίνουν τα δικαστήρια του Πειραιά, «όπως έχουμε προτείνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ή θα την γκρεμίσουμε και θα δημιουργήσουμε πλατεία».

«Στον νέο Πειραιά που δημιουργούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν χωράνε, δεν έχουν καμία θέση», υπογράμμισε.

DSC 2456

Όσον αφορά το «αύριο» του Πειραιά, ο Δήμαρχος εξήγγειλε έργα που θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ μιλώντας για το μετρό και το τραμ είπε ότι είναι έργα που θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό και θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα τονώσουν την αγορά κάνοντας τον Πειραιά πιο ελκυστικό.

DSC 2361
DSC 2488

Στην ομιλία του κ. Μιχαλολιάκου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, κ. α.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Πειραιά: Σήμερα η ομιλία του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον ΟΛΠ

«Ας ψηφίσουμε βάσει βιογραφικού στις προσεχείς εκλογές»!

Β.Μιχαλολιάκος: Τολμήσαμε και πετύχαμε, παρά τις «Κασσάνδρες»

Ο Β. Μιχαλολιάκος για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ρολογιού

Βασίλης Μιχαλολιάκος: Εμένα το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς

Δήμαρχος Πειραιά: «Όχι» στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου