ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Σοφιανός: Να ενισχυθεί η λαϊκή αντιπολίτευση

Ν. Σοφιανός: Να ενισχυθεί η λαϊκή αντιπολίτευση

Σε συγκεντρώσεις στον Αγ. Παύλο, τον Κολωνό, τον Αγ. Νικόλαο Αχαρχών και στου Γκύζη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το τι δυνατότητες υπάρχουν από την πλευρά της διοίκησης ή της αντιπολίτευσης, ο κ. Σοφιανός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δυνατότητα αντίστασης έχεις ενισχύοντας τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κυβέρνηση - ΕΕ. Μπορούμε να μειώσουμε τα τέλη κατά 40%. Το θεσμικό πλαίσιο σου δίνει τη δυνατότητα τα τέλη της επαγγελματικής στέγης να είναι έως και 20 φορές περισσότερα από το τέλος της κατοικίας. Μπορείς, λοιπόν, να αυξήσεις τα τέλη στις τράπεζες και στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και να ελαφρύνεις το τέλος επαγγελματικής στέγης από εμπορικούς δρόμους σε όλη την Αθήνα που τα μαγαζιά φυτοζωούν. Θα σου επιτρέψουν; Γιατί πάνω από το Δήμο υπάρχει η αποκεντρωμένη διοίκηση, υπάρχει ελεγκτής, υπάρχει πάρεδρος. Αν δεν το επιτρέψουν θα κινητοποιήσεις τον κόσμο. Θα του πεις ότι εδώ μπορείς να γλιτώσεις 200 ευρώ το δίμηνο. Κινητοποιήσου, πάλεψε, διεκδίκησε μαζί μου.

Έχεις τη δυνατότητα να ακυρώσεις διαγωνισμούς που έχουν ψηφιστεί από την πλειοψηφία ή να βελτιώσεις άλλους. Και στη συνέχεια να διαμορφώσεις όρους, μέσα σε μια πενταετία, να στηριχθούν οι υποδομές του Δήμου και τα τεχνικά συνεργεία, φρενάροντας την πορεία ιδιωτικοποίησης.

Όπως έχεις περιθώρια να διώξεις το Δασκαλόπουλο από τον Εθνικό κήπο, που θέλει να τον κάνει γκαλερί.

Έχεις περιθώρια να κάνεις αυτό που πάλευαν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών στην Κύπρου & Πατησίων, να μην πληρώσουν δηλαδή στο Δήμο επειδή θεωρήθηκε ότι τα ακίνητά τους έχουν πλέον μεγαλύτερη αξία, λόγω του ότι έγινε αυτό το υποτιθέμενο πάρκο.

Μπορείς να μη βάζεις πρόστιμα που γονατίζουν τους καταστηματάρχες στο όνομα της ευταξίας της πόλης.

Μπορείς να δώσεις μάχη για τις απαλλοτριώσεις. Υπάρχουν 80 χώροι δεσμευμένοι για απαλλοτρίωση και δεν έχει εκτελεστεί καμία αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Να υλοποιήσεις το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς για αξιοποίηση 25 ιδιόκτητων οικοπέδων του Βρεφοκομείου. Να αξιοποιήσεις και το ΕΣΠΑ σε αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να γίνουν με την προϋπόθεση ότι στηρίζεσαι στον κόσμο και στηρίζεις τους εργαζόμενους του Δήμου».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Σοφιανός: Ομιλία στην ημερίδα Αστυνομικών