ΕΚΛΟΓΕΣ

Κι όμως: «Πορτοκάλι Τσίπρας» στη Σικελία! (pics)

Κι όμως: «Πορτοκάλι Τσίπρας» στη Σικελία! (pics)

Η δημοσιογράφος Paola Bacchiddu αναστάτωσε την Ιταλία με τη φωτογραφία με το καυτό μπικίνι και τη λεζάντα: «Γεια. Άρχισε η καμπάνια και θα χρησιμοποιήσω κάθε μέσο. Ψηφίστε Τσίπρα για την Εναλλακτική Ευρώπη».

Τώρα έκαναν την εμφάνιση τους και τα «Πορτοκάλια Τσίπρας».

Πρόκειται για μια συμβολική πρωτοβουλία των στελεχών της λίστας «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στη Σικελία, που αντικαθιστά, σύμφωνα με τον Άντζελο Σαρατσίνι, τις κονκάρδες της προεκλογικής καμπάνιας του ιταλικού συνδυασμού.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, η εξήγηση είναι η εξής:

«Το πορτοκάλι «Τσίπρας» καλλιεργείται με αγάπη από τα χέρια χιλιάδων αγροτών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα ποτίζεται και μεγαλώνει από τον ήλιο του νότου. Μεγαλώνει λίγα μέτρα από το σπίτι σας. Κι αυτό είναι καλό, πολύ καλό. Ωστόσο, αν δεν το κόψετε κινδυνεύει να μείνει πάνω στα δέντρα και να σαπίσει. Αυτό είναι το πορτοκάλι που θα ήθελαν να μη σας αφήσουν να φάτε.

Ποιος; Εκείνοι που έχουν κυβερνήσει την Ευρώπη μέχρι σήμερα... μέσω οδηγιών που ενθαρρύνουν τις πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται τα τρόφιμα σε πολύ χαμηλό κόστος.

Είναι αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει να τρώτε και σε τι τιμή, ότι αντί για ένα ελληνικό πορτοκάλι πρέπει να αγοράσεις ένα άλλο, που έρχεται από πολύ μακριά. Θα ήθελαν να σου κλέψουν το πιο σημαντικό δικαίωμα: το δικαίωμα να επιλέγεις το φαγητό που θα φας... Θα ήθελαν να είναι σε θέση να ελέγχουν και τις τιμές και την ποιότητα: δηλαδή τη... διατροφικοκυριαρχία.

Η Άλλη Ευρώπη, με τον Τσίπρα, θέλει αυτό το δικαίωμα να σου επιστραφεί, για να μπορείς να συνεχίσεις να τρως το πορτοκάλι που κρατάς στο χέρι σου, το πορτοκάλι «Τσίπρας». Ένα πορτοκάλι που μεγάλωσε λίγα μέτρα απ' το σπίτι σου».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση