ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2014: Στηρίζουν Βοσκόπουλο στην Καισαριανή οι «Πράσινοι»

Δημοτικές εκλογές 2014: Στηρίζουν Βοσκόπουλο στην Καισαριανή οι «Πράσινοι»

Τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο με την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ», Χρήστο Βοσκόπουλο, γνωστοποίησε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των «Πράσινων» και εκ νέου υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».

Σε συνάντηση που είχαν στην Καισαριανή, οι δύο άνδρες διακήρυξαν «την πρόθεσή τους να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και την εμπειρία τους στις αλλαγές που απαιτούνται, ώστε η πόλη να ανακτήσει τη σχέση της με το μέλλον και να αποτελέσει τον πυρήνα των μεγάλων ανατροπών που έχει ανάγκη η χώρα.

Επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν προτάσεις για το πώς η Καισαριανή θα μπορούσε να γίνει ένας Δήμος - πρότυπο οικολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, αλλά και να μετατραπεί σε εργαστήριο συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων και ενίσχυσης των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισαν ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Χρήστος Βοσκόπουλος, σημείο αναφοράς της σύγχρονης Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η συμμετοχή των νέων και των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο πώς θα μπορούσε ο Δήμος να δρα υποστηρικτικά σε δημιουργικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα αστικών «καλλιεργειών» και την προώθηση κοινωνικών συνεργατικών μορφών παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αλλά και το πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει στην οικολογική, πολιτιστική και κοινωνική αναγέννηση των γειτονιών.

Διαβάστε ακόμα:

Κωνσταντίνου: Επίσκεψη στα γραφεία του Δημαρχείου στη Λιοσίων