ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Διοίκηση στελεχών και όχι φίλων και κολλητών

Καλαφάτης: Διοίκηση στελεχών και όχι φίλων και κολλητών

Αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που πρέπει «να οργανωθεί πάνω στις αρχές της σύγχρονης διοίκησης, του σύγχρονου management», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

Τόνισε ότι σχεδιάζει «μία διοίκηση στελεχών, όχι φίλων και κολλητών»! Και πρόσθεσε: «Με σοβαρή εξέταση των προβλημάτων, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αποτελεσματικότητα, με κίνητρα για τους εργαζόμενους, αλλά και έλεγχο των αποτελεσμάτων τους. Γίνεται! Ο δήμαρχος μπορεί να ζητά απολογισμό εργασιών εβδομάδας και μήνα, από αντιδημάρχους και γενικούς διευθυντές.»

Ερωτηθείς για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, προανήγγειλε στενή συνεργασία με τους φορείς (ΟΑΣΘ, ΣΑΣΘ, κ.λ.π.) και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να τα σαρώσουμε όλα, να τα στήσουμε από την αρχή. Με αναδιοργάνωση λεωφορειακών γραμμών, προσαρμογές του συστήματος φωτεινής σηματοδότησης αλλά και καθιέρωση πλέον εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Κι επειδή οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε λόγια, ένα σας λέω: δεν πρόκειται να βολευτούμε πίσω από ευθύνες των άλλων. Εμείς το κυκλοφοριακό πρόβλημα σκοπεύουμε να το πολεμήσουμε. Κι αν δεν το λύσουμε, θα το βελτιώσουμε αισθητά.»

Στο πλαίσιο άλλης συνέντευξης, στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, κλήθηκε να διατυπώσει ένα ερώτημα που θα ήθελε να θέσει στον Γιάννη Μπουτάρη, αν τον είχε απέναντί του.

«Ποια είναι η σημερινή εκδοχή του για την καθαριότητα της πόλης; Αυτό θα τον ρωτούσα», απάντησε. «Διότι αν δει κανείς τις πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Μπουτάρη, από τη μια τηλεοπτική συζήτηση στην άλλη, θα διαπιστώσει ότι μέσα σε μια εβδομάδα η Θεσσαλονίκη που "υποφέρει στο ζήτημα της καθαριότητας", μεταμορφώθηκε σε μια Θεσσαλονίκη που "δεν είναι βρώμικη πόλη".»

Ερωτηθείς, ποιες συμμαχίες θα επιδιώξει στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, τόνισε, ότι δεν καταφεύγει σε παρασκηνιακές συμφωνίες, αλλά: «Σύμμαχό μας, θεωρούμε κάθε Θεσσαλονικιό που θέλει μια δημοτική αρχή εντάξει απέναντι του, μια πόλη εντάξει για όλους. Κάθε έντιμος και δημοκρατικός άνθρωπος είναι εν δυνάμει σύμμαχος. Κάθε πολίτη που θέλει μια πολιτισμένη και αξιοπρεπή Θεσσαλονίκη, τον θέλουμε μαζί μας στην προσπάθεια. Εμείς είμαστε ήδη μαζί του. Χωρίς διακρίσεις. Απορριπτέο είναι μόνο το ακραίο και το χυδαίο, απ' όπου κι αν προέρχεται.»

Διαβάστε επίσης: Μπόλαρης : Στις 18 Μάη να ψηφίσετε για την αλλαγή στην Κ. Μακεδονία!