ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Επενδύει στο φόβο και τα διλήμματα η ΝΔ

Εκλογές 2015: Επενδύει στο φόβο και τα διλήμματα η ΝΔ

Σε μια προεκλογική εκστρατεία που θα θυμίσει έντονα τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, φαίνεται πως καταλήγουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ενόψει της 25ης Ιανουαρίου.

Στις κλειστές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου, το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει τη συνολική στρατηγική των εκλογών, προσπαθώντας να απαντήσει στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες και φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με ποσοστά της κλίμακας του 3.5% κατά μ.ο.

Η ηγετική ομάδα του κόμματος πιστεύει πως αν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να πιάσει τη συσπείρωση των τελευταίων εθνικών εκλογών θα έχει τύχη, καλύπτοντας το έδαφος από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο σήμερα προηγείται.
Όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άφησε να φανεί κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, πιστεύει ότι μπορεί εν τέλει να υπάρξει ανατροπή, καθώς στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι ο φόβος για το άγνωστο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερισχύσει της οργής των πολιτών για όσα έγιναν τα τελευταία 2.5 χρόνια.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τα βασικά επιχειρήματα της ρητορικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, θα αφορούν το διακύβευμα της παραμονής ή όχι στο ευρώ, το γεγονός ότι η χώρα σύρθηκε σε εκλογές με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και πάνω στις εκτιμήσεις ότι το οικονομικό πρόγραμμα που επικαλούνται συνεχώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως δεν είναι λίγες οι φωνές που ζητούν άνοιγμα στο Κέντρο μέσω μιας περισσότερο ήπιας ρητορείας, η οποία θα διευκολύνει μετριοπαθείς ψηφοφόρους να δώσουν ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, υπό το φόβο της αβεβαιότητας που τους προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν…

Σχετικές ειδήσεις