ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2015: O κόσμος της Δεξιάς δεν θέλει να ψηφίσει Σαμαρά!

Εκλογές 2015: O κόσμος της Δεξιάς δεν θέλει να ψηφίσει Σαμαρά!

Ούτε Αριστερά, ούτε Σαμαρά, ψηφίζουν τον Καμμένο αντιμνημονιακά. Ο λόγος για ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που επί σειρά ετών αποτελούσε τη βάση της ΝΔ και τώρα έχει περάσει στην άλλη πλευρά, χωρίς ωστόσο να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη.

Μετά το πέρας των εκλογών το συμπέρασμα που αβίαστα θα βγει από όλους τους πολιτικούς επιστήμονες και το οποίο θα γίνει και τίτλος στις εφημερίδες είναι το ακόλουθο:

«Αντώνης Σαμαράς: ο άνθρωπος που συρρίκνωσε τη Δεξιά».

Άλλωστε μια μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα της παράταξης, άνθρωποι που στήριξαν τη ΝΔ σε δύσκολες περιόδους και αποτελούσαν αυτό που λέμε την εκλογική της δεξαμενή μετακινήθηκαν ήδη από τις εκλογές του 2012 - αλλά πολύ περισσότερο στις προηγούμενες ευρωεκλογές και στις δημοτικές - προς άλλους μικρότερους πολιτικούς σχηματισμούς προς τα άκρα δεξιά κλπ.

Σε αυτό το σημείο έφερε τους ψηφοφόρους της γαλάζιας παράταξης ο σημερινός πρωθυπουργός με τις επιλογές του που στην κυριολεξία συνέτριψαν τον κοινωνικό ιστό. Με την συμπεριφορά του απομάκρυνε από την βάση της ΝΔ το μεγαλύτερο όγκο μελών και ψηφοφόρων που απεγνωσμένα αναζητούν άλλους χώρους, πολλές φορές σε λάθος και ακραίες κατευθύνσεις.

Και σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεξιών που δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη ΝΔ διότι θεωρούν πως αυτό που αντιπροσωπεύει ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι η Νέα Δημοκρατία όπως την ονειρεύτηκε και την έχτισε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Για να είμαστε πιο σαφείς, το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής δεξαμενής των δεξιών πιστεύουν ακράδαντα πως ο Σαμαράς και η παρέα του είναι «ξένο σώμα» στη ΝΔ.

Πρόκειται για ανθρώπους του μεροκάματου, αγνούς βιοπαλαιστές και πατριώτες της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων που όμως ήταν και θέλουν να παραμείνουν «νοικοκυραίοι». Άνθρωποι που πίστεψαν στις αρχές και τις αξίες που οραματίστηκε ο Εθνάρχης και που με τον Αντώνη Σαμαρά είδαν να εξανεμίζονται οι μικρές περιουσίες τους, το κομπόδεμά τους... Άνθρωποι που έχτισαν με «αίμα» τα σπίτια τους και τώρα κινδυνεύουν να τα χάσουν από τους «γιαλαντζί δεξιούς» της πάλαι ποτέ Πολιτικής Άνοιξης.

Αυτή η κρίσιμη μάζα της παράταξης δεν θέλει να βλέπει ούτε τον Σαμαρά, ούτε την παρέα τον βολεμένων καρεκλοκένταυρων που κουβαλάει μαζί του.

Αυτή η κρίσιμη μάζα της παράταξης, δεν θέλει να ψηφίσει ούτε ΣΥΡΙΖΑ... «σκέφτομαι αντιμνημονιακά, αλλά δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω αριστερά...», λένε πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος.

Στρέφονται λοιπόν στον Πάνο Καμμένο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, διότι παρά τα όσα γράφονται και λέγονται από τα «συστημικά» ΜΜΕ και από τους «καμικάζι» της ενημέρωσης, ο Καμμένος, όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάκτηση της εθνική κυριαρχίας και με τα εθνικά θέματα.

Από την πρώτη μέρα που ίδρυσε τους ΑΝ.ΕΛ. - παρά τις πολιτικές συγκυρίες - δεν έκανε καμία κωλοτούμπα και καμία έκπτωση στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματός του παρά το γεγονός ότι προέβη σε διεύρυνση και σε άλλους χώρους.

Το γεγονός ότι ο Καμμένος ενέταξε στο κόμμα του και ανθρώπους από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και κεντροαριστερούς που αγαπούν την Πατρίδα, δεν τον οδήγησε ποτέ σε κυβισθήσεις προκειμένου να αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά. Ότι έλεγε πριν από 2 χρόνια, τα ίδια υποστηρίζει και τώρα.

Σήμερα λοιπόν, οι παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι αναζητούν ένα πολιτικό λιμάνι για να δώσουν την ψήφο τους και να αισθάνονται ότι έκαναν το καθήκον τους δημοκρατικά και δεξιά συνάμα...

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον και στις περιοδείες του ο Πάνος Καμμένος υπενθυμίζοντας σε όλους τις αρχές και τις αξίες του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή...

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων