ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων τα μέτρα λιτότητας

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων τα μέτρα λιτότητας

Τίποτα άλλο από αποτέλεσμα της «εθελούσιας και πρόθυμης συνεργασίας της Κυβέρνησης με τους πιστωτές», ήταν τα μέτρα λιτότητας που οδήγησαν την Ελλάδα στην εξαθλίωση, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα δε περί υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης αποτελούν μύθο», τονίζουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του κ. Σουλτς, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, στο Canal Plus ότι «τα (μνημονιακά) μέτρα αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και δεν επιβλήθηκαν από τους Ευρωπαίους», αλλά και ότι η «ανυπόφορη πολιτική πρέπει να «αλλάξει».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις αυτές «επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της "υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης" καταρρέει. Οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχεια τους».

Συνεχίζοντας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σημειώνει πως: «Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας», καταλήγει: «Mια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015