Εκλογές: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Newsroom Newsroom

Εκλογές: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Στο δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αναφέρεται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Γιώργο Τζογόπουλο, αναλυτή του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι το πρώτο κόμμα, ωστόσο θεωρείται «απίθανο να πάρει την αυτοδυναμία παρά το μπόνους των 50 εδρών», όπως γράφει το δημοσίευμα.

Ο κ. Τζογόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο Τσίπρας θα χρειαστεί να πάρει μέρος σε σκληρές διαπραγματεύσεις σε τα μικρότερα κεντρώα κόμματα και να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα πρέπει να άμεσα να διαμορφώσει μια κοινή πλατφόρμα έτσι ώστε να έρθει σε συνεννόηση με την Τρόικα». Σημειώνει ωστόσο ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να έρθει σε συνεννόηση με άλλα κόμματα, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών και υπογραμμίζει ότι «αυτό το σενάριο δεν το θέλει κανένας στην Ελλάδα».

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου συμπυκνώνονται στο εξής ερώτημα: στο πώς θα οικοδομηθεί το μέλλον των οικονομικών της Ελλάδας μετά από πέντε χρόνια σε διαδικασία πακέτων διάσωσης, σημειώνοντας ότι η πλευρά του Σαμαρά που πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα και έφερε την οικονομία πίσω στις ράγες, σημειώνει πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα που θα φέρουν σταθερότητα και ανάπτυξη.

Όπως επισημαίνει στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 32χρονη Αλεξία Ανδριανού: «Το τελευταίο πράγματα που θέλουμε είναι να έρθουμε σε σύγκρουση με την ΕΕ. Πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της λογικής για να φτάσουμε στην ανάταξη της Ελλάδας. Οι ριζοσπαστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνες για τη χώρα».

Ωστόσο το άρθρο φιλοξενεί και την αντίθετη άποψη, στην οποία ο ιχθυοπώλης Λουκάς Δούρος λέει στο γερμανικό πρακτορείο: «Η τωρινή κυβέρνηση επέβαλλε τόσους φόρους και λιτότητα που πλέον η τράπεζα με απειλεί να μου πάρει το σπίτι γιατί δεν μπορώ να πληρώσω το δάνειο. Οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είναι καλύτερη από αυτήν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved