ΕΚΛΟΓΕΣ

Εxit poll: Εκλογικά αποτελέσματα σε live μετάδοση

Εxit poll: Εκλογικά αποτελέσματα σε live μετάδοση

Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια υπόσχονται ότι στις 19.00 θα έχουν ακριβή πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος, για τις εκλογές 2015.

Τα εκλογικά αποτελέσματα, για τις εκλογές 2015 έχει αναλάβει η εταιρεία SingularLogic και θα παρουσιάζονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας http://ekloges.ypes.gr. Σε αυτές τις εκλογές, όμως, έχουν γίνει ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις, , αφού η ανανέωση των αποτελεσμάτων για το σύνολο της επικράτειας στην ιστοσελίδα θα γίνεται -για πρώτη φορά- ανά λεπτό, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα τα βλέπει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο.

Το δεύτερο και πιο ενδιαφέρον σχετίζεται με τη δυνατότητα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων μέσω smartphones ή tablets, καθώς το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα προσαρμόζεται αυτόματα στο μέγεθος της οθόνης της φορητής συσκευής που χρησιμοποιεί ο πολίτης. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η εμπειρία θα είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν.


Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα δοθεί μεταξύ 9.30 μ.μ. και 10 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής χάρη στη χρήση των 4815 κινητών τηλεφώνων του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων (SRT) που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Τα 4815 τμήματα αποτελούν το 25% του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων και θεωρούνται ένα ασφαλές δείγμα, δεδομένου ότι προέρχονται από όλες τις εκλογικές περιφέρειες καθώς και τους 5 μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις