ΕΚΛΟΓΕΣ

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Μπατζελή: «Αγρότες σε απόγνωση και Περιφέρεια σε απομόνωση»

Περιφερειακές εκλογές 2019 - Μπατζελή: «Αγρότες σε απόγνωση και Περιφέρεια σε απομόνωση»
H υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή

Περιφερειακές εκλογές 2019: Με ελαιοπαραγωγούς σε όλη την Στερεά Ελλάδα συναντήθηκε η υποψήφια Περιφερειάχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή.

Αναλυτικότερα, συζήτησαν τα προβλήματα της ελιάς και αναζήτησαν λύσεις που θα μπορούσαν να τους βγάλουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, μετά τα σοβαρά προβλήματα της ελλιπούς και καθυστερημένης δακοκτονίας.

Διαβάστε την δήλωση της κ. Μπατζελή

Μετά το πέρας συνάντησής της με ελαιοπαραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε :

«Οι ελαιοπαραγωγοί, ακόμη και σε περιοχές που δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον δάκο, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι έμποροι δεν αγοράζουν τις ελιές τους, οι οποίες είναι κτυπημένες από τον δάκο ή τις σηκώνουν μισοτιμής.Η ανύπαρκτη πολιτική και οι καθυστερήσεις της Περιφέρειας έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι χάνουν το εισόδημα τους".

Επιπλέον, τόνισε "Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μην ζητήσει αμέσως οι ελαιοπαραγωγικές περιοχές της αρμοδιότητάς της να τεθούν σε κατάσταση έκτατης ανάγκης και να σχεδιαστεί μία πολιτική αποζημιώσεων, βάσει της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας, όπως είχε γίνει το 2009 όταν ήμουν Υπουργός, για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – ΠΣΕΑ. Πολύ περισσότερο σήμερα, που την ευθύνη φέρουν οι δημόσιες αρχές, κεντρικές και περιφερειακές, οι οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μελέτη για την εύρεση του πραγματικού αιτίου της καταστροφής των ελαιοδέντρων".

Τέλος, πρόσθεσε: "Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει στο τρέχον χρονικό διάστημα, από τα ΠΣΕΑ, με 8,6 εκατ. ευρώ, παραγωγούς άλλων περιοχών, ακόμη και για πλημμύρες – ας μη μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου – γιατί, πολύ απλά, κατατέθηκε σχετικό αίτημα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ζώντας στην ‘’απομόνωση της επικοινωνίας’’ έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε επίσης:

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δες ΕΔΩ αν κέρδισες τα 1.000 ευρώ

Ανατροπή με την τιμή του πιτόγυρου: «Παγώνει» η αύξηση - Πόσο θα πωλείται