ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειακές Εκλογές 2019 - «Οργώνει» στην Χαλκιδική η Μέλα Κυριακίδου με τον Τζιτζικώστα

Περιφερειακές Εκλογές 2019 - «Οργώνει» στην Χαλκιδική η Μέλα Κυριακίδου με τον Τζιτζικώστα

Περιφερειακές εκλογές 2019: Στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα η Σιμέλα Κυριακίδου - Τσιαλούκη που είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, με το συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, "Αλληλεγγύη".

Η ίδια ξεδιπλώνει τις απόψεις της και το όραμά της για την επόμενη μέρα. Μια γυναίκα ειδικευμένη στις μαθησιακές δυσκολίες και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, συστρατεύεται και δίνει τη μάχη στην περιφέρεια Χαλκιδικής με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

-Κυρία Κυριακίδου, ποιο πιστεύετε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Περιφέρεια της Χαλκιδικής που πρέπει να λυθεί άμεσα;

Η περιφέρειακη ενότητα της Χαλκιδικής είναι μια κατ εξοχην τουριστική περιοχή και ως εκ τουτου θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψην η πληθυσμιακή διαφορά ανάμεσα στον μόνιμο πληθυσμό τους χειμερινους μήνες αλλά και ο πολλαπλασιασμός τους κατά την θερινή σεζον για να μπορέσει να επιτευχθεί ένας ισορροπημένος σχεδιασμός, βασισμένος στην ανάπτυξη καλύτερων συνθηκών, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια εργάζεται εντατικά ακριβώς πάνω σε αυτά τα ζητήματα ώστε να προσφέρει στοχευμένες και άμεσες λύσεις.

-Γιατί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα; Πώς συστρατευθήκατε μαζί του;

Πάντα θαύμαζα τους ανθρώπους των οποίων τα λόγια είχαν συνοχή με τις πράξεις τους. Ανθρώπους με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.
Έχοντας παρακαλουθήσει την πορεία, αλλά και το έργο που έχει επιτελέσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας τα τελευταία χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, θεωρώ πως τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα της Αλληλεγγύης έχουν αυτό ακριβώς το συστατικό που είναι απαραίτητο για να αποδόσει τα μέγιστα.
Έτσι λοιπόν όταν ήρθε η πρόταση για την συμμετοχή μου στις περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό της Αλληλεγγύης, η απάντηση ήταν άμεση και χωρίς δεύτερες σκέψεις καθώς αυτό που μας ενώνει είναι το κοινό μας όραμα για μια ανθρώπινη κοινωνία σε ολες τις προεκτάσεις της.

-Ποιο είναι το όραμά σας για την Περιφέρεια;


Η Χαλκιδική, οπως συχνά αναφέρω, είναι ένας τόπος πολυμορφικός. Όραμά μου λοιπόν είναι μέσα από προτάσεις, μελέτες και σωστό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, τεχνολογίας και πόρων, η Χαλκιδική να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο επακρο αυτήν ακριβώς την πολυμορφικότητά της και να φτάσει πολύ ψηλά τόσο σε επίπεδο οικονομικό, με μεγάλη εμπορική και εξαγωγική παρουσία,
όσο και τουριστικά με αναβαθμισμένες υποδομές και υψηλό επίπεδο παροχών σε ποικιλία τουριστικων προϊόντων και υπηρεσιών.

-Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών που δείχνει να είναι αναποφάσιστοι και αρκετοί που δεν θέλουν να ψηφίσουν. Τι λέτε σε αυτούς;

Η αποχή από την κάλπη δεν είναι λύση.

Η ψήφος είναι το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο δημοκρατικό όργανο όλων των πολιτών μιας δημοκρατικής κοινωνίας. Οφείλουμε να το εκτιμούμε και να μην ταυτίζουμε την αποχή με την «πολιτική τιμωρία».

-Τι θα λέγατε στους νέους ανθρώπους για να τους πείσετε να έρθουν στις κάλπες;

Θεωρώ ότι δεν μπορείς να πείσεις έναν άνθρωπο να κάνει κάτι που δεν επιθυμεί, αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα νέα παιδιά είναι ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι απλά μια εκλογική αναμέτρηση αλλά το ίδιο τους το μέλλον.

-Ποιο είναι το μότο της ζωής σας; Το σύνθημά σας;

Όταν πιστεύεις πολύ σε κάτι και τα κίνητρά σου είναι ανιδιοτελή και στηρίζονται στην αγάπη και στον σεβασμό τότε μπορείς να πετύχεις κάθε στόχο, όσες προκλήσεις ή δυσκολίες κι αν συναντήσεις.