ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης: Ποιος προηγείται τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες

Νέα δημοσκόπηση για το Δήμο Θεσσαλονίκης: Ποιος προηγείται τέσσερις μέρες πριν τις κάλπες
EUROKINISSI

Ο Νίκος Ταχιάος προηγείται στην κούρσα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll. Στη δεύτερη θέση είναι ο Γιώργος Ορφανός ενώ η κυβερνητική επιλογή Κατερίνα Νοτοπούλου έρχεται τέταρτη πίσω από τον Κώστα Ζέρβα.

 

Στην δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-22 Μαΐου και σε δείγμα 1004 νοικοκυριών καταγράφεται η αρνητική εικόνα που έχουν οι ερωτηθέντες για τους πρώτους έξι στην πρόθεση ψήφου. Χαρακτηριστικό είναι πως το 54,7% δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ τον Νίκο Ταχιάο. Για τον Γιώργο Ορφανό το ποσοστό είναι 56,8, την Κατερίνα Νοτοπούλου 68,1, τον Κώστα Ζέρβα 55,3, τον Σπύρο Βούγια 63,5 και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη 79,1.

Στην παράσταση νίκης ο Νίκος Ταχιάος είναι πρώτος με 18% και ακολουθούν οι Γιώργος Ορφανός (16,8) Κώστας Ζέρβας (12,6) και Κατερίνα Νοτοπούλου (12,4). Αναποφάσιστο δηλώνει το 5,3%.

Αν δίδυμο της δεύτερης Κυριακής είναι οι Νίκος Ταχιάος και ο Γιώργος Ορφανός νικητής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, θα είναι ο πρώην υπουργός με 32,7%.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει εικόνα διάλυσης με το ποσοστό να είναι στο 14,7% έναντι 31,9 της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με το ποσοστό των αναποφάσιστων να βρίσκεται στο 22,3. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5% ενώ κάτω του 1% κινείται η Ένωση Κεντρώων που έχει επενδύσει στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς όπως φαίνεται να έχει κέρδη.

Το 83,4% των αναποφάσιστων φαίνεται να είναι γυναίκες και το 39,1 άνω των 65. Η πλειοψηφία των αναποφάσιστων (22,5%) προέρχεται από τη δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις