ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2019 - Δήμος Παύλου Μελά: Χάθηκαν 86 σφραγίδες εφορευτικών επιτροπών

Δημοτικές εκλογές 2019 - Δήμος Παύλου Μελά: Χάθηκαν 86 σφραγίδες εφορευτικών επιτροπών

Αναστάτωση επικρατεί από την Παρασκευή στο δήμο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Δύο ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, από το δήμο έκαναν φτερά συνολικά 86 σφραγίδες με τις οποίες τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών σφραγίζουν τα ψηφοδέλτια που καταλήγουν στην κάλπη.

Η αρμόδια υπάλληλος του δήμου διαπίστωσε το γεγονός χτες το μεσημέρι και από τότε άρχισε η διαδικασία αναζήτησης των σφραγίδων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η διοίκηση του δήμου δεν ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές για το συμβάν, ενώ σε ερώτηση για το τι ακριβώς συνέβη, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου απάντησε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έγινε λάθος στην αρχική καταμέτρηση των σφραγίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, ο Γ.Γ. του δήμου, Κίμων Σαραφίδης μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου (25/5) στο Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά για να δηλώσει το συμβάν, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβησαν και μέλη της παράταξης «Αλλάζω την πόλη μου» του Δημήτρη Δεληγιάννη, τα οποία κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. «Η απώλεια 85 σφραγίδων του εκλογικού υλικού του Δημίου μας για τις δημοτικές εκλογές μπορεί να αποτελέσει μοχλό νόθευσης του αποτελέσματος της εκλογικής διαδικασίας. Για το λόγο αυτό έχω υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την απόδοση ευθυνών. Συγχρόνως έχω ζητήσει να ενημερωθούν για το γεγονός ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο έφορος δικαστικών αντιπροσώπων και το υπουργείο εσωτερικών. Βεβαιώνω τους δημότες του δήμου Παύλου Μελά ότι η παράταξη μας θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη σωστή και ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών» δήλωσε ο κ. Δεληγιάννης στο Thestival.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή», Γιώργος Λίλτσης μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου και κατήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το γεγονός, επιφυλασσόμενος να κινηθεί και ο ίδιος νομικά. «Η διοίκηση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτό που εμείς φωνάζουμε εδώ και χρόνια: ότι είναι ανίκανη. Αφού δεν μπορεί να διασφαλίσει την εκλογική διαδικασία, αφού δεν μπορεί να προστατεύσει τον χώρο του δημαρχείου, πως μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντα του δήμου μας;» σχολίασε σχετικά ο κ. Λίλτσης.

Τέλος, στο Αστυνομικό Τμήμα Παύλου Μελά μετέβησαν λίγο μετά τις 23.00 και η υποψήφια δήμαρχος με την παράταξη "Πόλη Μπροστά", Σίσσυ Φραγκοπούλου, καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης "Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δ. Παύλου Μελά", Άρης Ιακωβίδης, οι οποίοι επίσης προτίθεται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το τμήμα ασφαλείας Παύλου Μελά, ενώ οι σφραγίδες αντικαταστάθηκαν.

Εκλογές 2019: Μάθε που ψηφίζεις με ένα κλικ

Ένα κλικ είναι... αρκετό για να μάθει κάθε ψηφοφόρος που ψηφίζει στις Εκλογές 2019, καθώς άνοιξε η εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ «Μάθε Πού Ψηφίζεις» βρίσκεται σε λειτουργία - και είναι ήδη ενημερωμένη.

Στην ειδική εφαρμογή μπορεί κανείς να εισάγει τα στοιχεία του, ήτοι όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, όνομα μητέρας και χρονολογία γέννησης.

Ακολούθως, η εφαρμογή εμφανίζει στον ενδιαφερόμενο σε ποιο εκλογικό διαμέρισμα θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή: thestival.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019