ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Στεργιώτης, οι κουμπάροι και τα 300 εκατ. ευρώ ζημιά για το Δημόσιο

Ο Στεργιώτης, οι κουμπάροι και τα 300 εκατ. ευρώ ζημιά για το Δημόσιο

Νέα αποκάλυψη – «βόμβα»!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), κ. Αντώνης Στεργιώτης έχει κάνει τις ...περίεργες προσλήψεις στην ΕΕΕΠ χόμπι από τη μέρα που τον διόρισε επικεφαλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν φτάνει που τοποθέτησε τον δικηγόρο, κ. Δημήτρη Παναγέα στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, την ώρα που ο τελευταίος έχει κάνει αγωγή στον Οργανισμό, διεκδικώντας το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικού συμβούλου!

Όπως προκύπτει, εκτός από στενός φίλος του Α. Στεργιώτη και πρώην συνεργάτης του στο Καζίνο Λουτρακίου, ο κ. Παναγέας είναι και κουμπάρος (!) του κ. Σοφοκλή Αλιφιεράκη, επίσης μέλους του Δ.Σ. της ΕΕΕΠ που επίλεξε ο κ. Στεργιώτης.

Εκτός από κουμπάροι, Παναγέας και Αλιφιεράκης έχουν κι άλλα κοινά, καθώς ο τελευταίος βρίσκεται και αυτός σε αντιδικία με τον ΟΠΑΠ από το 2010. Το μέλος της ΕΕΕΠ άσκησε αγωγή κατά της εταιρείας, ζητώντας να του επιδικαστεί ποσό άνω των 600.000 ευρώ. Μάλιστα, στον κ. Αλιφιεράκη πρόσφατα επιδικάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό – σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - ως αποζημίωση από τον Οργανισμό.

Κι ακούγεται και κάτι ακόμη στην αγορά, το οποίο το θέτουμε ως ερώτημα: Μήπως έχουν σχέση συγγένειας και τα μέλη της ΕΕΕΠ, Δημήτρης Παναγέας και Γιώργος Θεοδωρής; Αυτό υποθέτουμε πως θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως...

Σημασία έχει ότι αυτή η παρέα συγγενών, φίλων και ...κουμπάρων που έχει διοριστεί στην ΕΕΕΠ, παίρνει αποφάσεις που ζημιώνουν το Δημόσιο. Τέτοια είναι κι η απόφαση να «τορπιλιστεί» η επένδυση του ΟΠΑΠ στα VTLs, την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχονταν στους δανειστές έσοδα 300 εκατ. ευρώ τη διετία 2015-16 από τη φορολογία τους.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕΕΠ άλλαξε τον κανονισμό των VLTs λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη λειτουργίας του project, «τινάζοντας» ουσιαστικά στον αέρα την επένδυση.

Ως αποτέλεσμα η τρόικα ήδη ζητάει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα για να καλυφθεί το κενό των 300 εκατ. ευρώ στα έσοδα.

Φυσικά το... μάρμαρο δεν θα το πληρώσουν οι... κουμπάροι της ΕΕΕΠ, αλλά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

• 144 πράκτορες και εκπρόσωποι επενδυτών σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το ζήτημα της αλλαγής του Κανονισμού Λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) από την ΕΕΕΠ.

• Υποστηρίζουν πως είχαν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές δαπάνες (ενοίκια, αμοιβές συστάσεων εταιρειών, νομικές αμοιβές κ.α.) για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο project και οι αλλαγές που πραγματοποίησε η νέα διοίκηση της ΕΕΕΠ οδήγησαν την ΟΠΑΠ Α.Ε. στην αναστολή του.

• Στην απόφαση να κινηθούν νομικά εντός των επόμενων ημερών, οδήγησε η αδιαλλαξία από πλευράς ΕΕΕΠ στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των πρακτόρων και επενδυτών με την νέα διοίκηση της Επιτροπής.

• Το ζήτημα παρακολουθούν στενά και οι εκπρόσωποι των θεσμών αλλά και οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές (Blackrock, Baupost κ.α.) που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ και οι οποίοι εμφανίζονται προβληματισμένοι με τις πρωτοφανείς κινήσεις της ΕΕΕΠ.

• Ο προηγούμενος κανονισμός διεξαγωγής των παιγνίων VLTs είχε εγκριθεί μόλις πριν από τέσσερις μήνες. Ωστόσο, η νέα διοίκηση της ΕΕΕΠ, υπό τον κ. Στεργιώτη προχώρησε στην αλλαγή του λίγες ημέρες πριν το «ντεμπούτο» των καταστημάτων VLTs και παρά το γεγονός ότι είχε οχληθεί από τον ΟΠΑΠ, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει τις απόψεις του.

• Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχει αποκτήσει, έναντι τιμήματος 560 εκατ. ευρώ, την αποκλειστική 10ετούς διάρκειας άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα (VLTs) που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.

• Όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, από το σύνολο των VLTs, τα 16.500 θα λειτουργήσουν σε αμιγείς χώρους από την ΟΠΑΠ και τα υπόλοιπα 18.500 θα τα εκμεταλλευθούν 4 έως 10 παραχωρησιούχοι.