ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η διοίκηση Μαρτίνη

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η διοίκηση Μαρτίνη

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται από τα μέσα του καλοκαιριού η διοίκηση Μαρτίνη και τα πεπραγμένα της στην ηγεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

To Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο της κακοδιαχείρισης του πρώην προέδρου του Ιδρύματος, από την οποία χάθηκαν περιουσιακά στοιχεία ανεκτίμητης αξίας - Αποκαλύψεις που θα σοκάρουν και θα κάνουν πολλούς πολιτικούς να χάσουν τον ύπνο τους

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr, που δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, αναφέρουν πως είναι τουλάχιστον πέντε οι ογκωδέστατοι φάκελοι που μεταβιβάστηκαν από τη σημερινή διοίκηση του Ιδρύματος προς τις εισαγγελικές αρχές της χώρας, ώστε να διερευνηθούν μια σειρά από «σκάνδαλα», για τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει η σχετική διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων.

Φαίνεται πως ο «κλοιός» γύρω από την «προστατευόμενη» διοίκηση Μαρτίνη, έχει αρχίσει να σφίγγει επικίνδυνα, σε τέτοιο βαθμό που είναι απόλυτα βέβαιο πως θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα από τις αποκαλύψεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες μέρες, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που «νομοθέτησαν» για να απαλλάξουν τα μέλη του Δ.Σ. από ποινικές ευθύνες.

Το μεγάλο... πάρτι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, επί προεδρίας Ανδρέα Μαρτίνη, έγινε με την εκμετάλλευση των ακινήτων που ανήκουν στο Ίδρυμα και τη διαχείρισή τους από την εταιρία ΓΑΙΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε.

Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία που συνεστήθη και με τη σύμπραξη μεγάλων τραπεζικών ομίλων, υποτίθεται για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της... δράσης αυτής της εταιρείας ήταν να χαθούν πάγια περιουσιακά στοιχεία του Ε.Ε.Σ., ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για στη σύσταση της εταιρείας ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε με 800.000 ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο, κατέχοντας το 40% των μετοχών αυτού. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω κλήθηκε και κατέβαλε στο τέλος του σκανδάλου, όταν η «φούσκα» της ΓΑΙΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε. «έσκασε» και το ποσό των 350.000 ευρώ που αφορούσε το αναλογούν μερίδιο ζημίας.

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, δεν είναι σήμερα το γεγονός πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει βρεθεί με χρέη στην «πλάτη» που ξεπερνούν τα 45.000.000 ευρώ και σημαντικές οφειλές δεδουλευμένων στους εργαζομένους, που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έχουν στα «χέρια» τους όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση της «ΓΑΙΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε.», στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσω του Newsbomb.gr για να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες για το πάρτι κακοδιαχείρισης του Ανδρέα Μαρτίνη, στο διάστημα που ήταν πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., αλλά και για να κινητοποιηθούν με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς η ελληνική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, μέσα από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Newsbomb.gr για τα «σκάνδαλα» διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, θα δοθεί η ευκαιρία στον ελληνικό λαό να μάθει και τους πολιτικούς που νομοθετούσαν υπέρ του Μαρτίνη και των συνεργατών του, θέλοντας έτσι να τους «προστατεύσουν» από την αντιμετώπιση των όποιων ποινικών ευθυνών προκύψουν.

Μαζί με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών, το Newsbomb.gr ξεκινά τη δική του... παράλληλη διαδικασία και καλεί όποιον πολίτη αυτής της χώρας έχει στοιχεία και επιθυμεί να καταγγείλει οτιδήποτε για τη δράση της διοίκησης Μαρτίνη και των πεπραγμένων της στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, να το πράξει άφοβα, επικοινωνώντας μαζί μας ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις