ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Φάκελος Έλληνες Πολιτικοί (μέρος 3ο): Τα ψέματα και τα σκάνδαλα Σαμαρά

Φάκελος Έλληνες Πολιτικοί (μέρος 3ο): Τα ψέματα και τα σκάνδαλα Σαμαρά

Στο πάνελ του ενδιαφέροντος συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη τον περασμένο Οκτώβριο, καθόταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Είχε μελετήσει αρκετά καλά τα όσα ήθελε να πει για «ψέμματα» και «αλήθειες», για το ότι ο λαός πρέπει να αντιμετωπίζεται με «ευθύτητα» και άλλα παρόμοια που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί όταν επιθυμούν να «επαναπροσληφθούν» στην πολιτική σκηνή ως… «πρωταγωνιστές» - Δείτε το τρίτο μέρος της έρευνας του Newsbomb.gr για τα ανήθικα ψέματα των πολιτικών.

ΕΞΕΛΕΓΗ ΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ – ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ!

Μάλιστα, σε συνέντευξη που έδωσε στο ισπανικό La Razon στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και η πομπώδης φράση: «Είμαι ακόμα εδώ!», ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της... επιτυχημένης πρωθυπουργικής του πορείας και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως: «Κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα που η κυβέρνησή μας δημιούργησε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια».

«Κατά φαντασίαν θεραπευόμενος»

Ο Αντώνης Σαμαράς - κατά το Speigel «κατά φαντασίαν θεραπευόμενος» - εξελέγη ανεμίζοντας κατάμουτρα στον ελληνικό λαό την αντιμνημονιακή του σημαία. Πολλοί είναι όσοι θυμούνται ακόμη την προσπάθεια επένδυσης του ίδιου και στενών συνεργατών του στο έντονο αντιμνημονιακό αίσθημα των ανθρώπων. Ακόμη και στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων έδιναν… το παρόν τους. Ας μη θυμηθούμε και τις ξέφρενες καταγγελίες του 2011, εναντίον των Γερμανών τους οποίους χαρακτήριζε ως «στυγνούς στραγγαλιστές της Ελλάδας».

Λίγο πριν από την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση του 2012, τα αποτελέσματα της οποίας τον ανέδειξαν πρωθυπουργό (κατόπιν συγκυβερνητικής σύνθεσης την οποία εντόνως απέρριπτε προεκλογικά) είχε παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του: «Ανάπτυξη – Ανακούφιση, Επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής για να την αλλάξουμε σε μια Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει. Δικαιοσύνη και Ασφάλεια για να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή και να ξαναγίνουμε φυσιολογική χώρα».

Ο κύριος του «Όχι» που είχε εύκολο το «Ναι».

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Οι «στραγγαλιστές» που έγιναν συνομιλητές

Όπως εκ των υστέρων αποκάλυψε η Wall Street Journal, μετά την εκλογική νίκη το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη Γερμανία για να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ. Περιμένοντας σε ξενοδοχείο του Βερολίνου, ο τότε πρωθυπουργός –σύμφωνα με την Wall Street Journal- πρόβαρε επί έξι ώρες τα όσα ήθελε να πει στη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ανάμεσα στα οποία και το ότι θα μπορούσε να αναλάβει το καθήκον για να πάρει μέτρα.

Η πορεία του δημόσιου χρέους...

Τον Σεπτέμβριο του 2011 το δημόσιο χρέος ήταν 360, 3 δισ., ευρώ (κυβέρνηση Παπανδρέου).
Τέλος του 2011 (κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Καρατζαφέρη υπό την πρωθυπουργία του Λουκά Παπαδήμου) το χρέος ανέβηκε στα 367,9 δισεκατομμύρια. Τον Δεκέμβριο του 2013 το δημόσιο χρέος βρισκόταν στα 321 δισ., ευρώ.
Σύμφωνα με την Εισηγητική Εκθεση του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού Οικονομικού Ετους 2015, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης κατά ESA εκτιμήθηκε το 2014 σε 325,2 δις. ευρώ ή 181,8% του ΑΕΠ.
Ετσι, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τέλος Δεκεμβρίου του 2009, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτανε τα 299 δισ, ευρώ.

Η πορεία των ανέργων...

Και για την ιστορία, επίσης, έχει σημασία να δούμε και τον αριθμό των ανέργων. Το 2009 ο αριθμός των ανέργων ήταν 470.620 και το 2013 –στο πλαίσιο των... επιτυχημένων παρεμβάσεων Σαμαρά – εκτοξεύθηκε στο 1.375.000!

Η πορεία του ιδιωτικού χρέους...

Οι συνολικές οφειλές του ιδιωτικού τομέα, τέλη του 2014 ξεπερνούσαν τα 300 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 200 δισ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα και μη εξυπηρετούμενα.

Ξαναδιαβάζουμε την επιθετική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί... «Κατέστρεψε τις θετικές προοπτικές για την Ελλάδα που η κυβέρνησή μας δημιούργησε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια».

Απολαύστε τα ψέματα του Αντώνη Σαμαρά

Διαβάστε εδώ το 1ο μέρος με τα ψέματα των Ελλήνων Πολιτικών

Διαβάστε εδώ το 2ο μέρος με τα ψέματα των Ελλήνων Πολιτικών

Σχετικές ειδήσεις