ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Μαρτίνης, η εταιρεία «Κόμβος», ο νομαρχιακός σύμβουλος και το ξεπούλημα

Ο Μαρτίνης, η εταιρεία «Κόμβος», ο νομαρχιακός σύμβουλος και το ξεπούλημα

Σφίγγει καθημερινά ο κλοιός γύρω από τα πρόσωπα «κλειδιά» που οδήγησαν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στη χρεοκοπία, με τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου, Ανδρέα Μαρτίνη, να έχει «κλειδωθεί» σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές, ως ο βασικός υπεύθυνος για μια σειρά από ατασθαλίες που ζημίωσαν οικονομικά τον Ε.Ε.Σ.

ΕΚΠΟΙΗΣΕ ΕΠΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ

Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν και την κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά, πλέον, τη ροή των αποκαλύψεων και να αναμένει από τις εισαγγελικές αρχές να δράσουν αποτελεσματικά και με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία, καθώς διαπιστώνεται ήδη μια καθυστέρηση, αφού οι φάκελοι έχουν κατατεθεί στα μέσα του καλοκαιριού στους λειτουργούς της ελληνικής Δικαιοσύνης, από τη σημερινή –προσωρινή- διοίκηση του Σωματείου.

Σήμερα, το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας το σκέλος του πορίσματος των ελεγκτών της PricewaterhouseCoopers, το οποίο αφορά στις συναλλαγές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επί προεδρίας Μαρτίνη φυσικά, με την εταιρεία «Κόμβος ΑΒΕΤΕ».

Όπως έχουμε αναφέρει και στα προηγούμενα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, μέσα από τη διαδικασία... αξιοποίησης και εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έγινε το μεγάλο παιχνίδι, καθώς χάθηκαν ακίνητα από την κυριότητα του Σωματείου, κάτω από συνθήκες μη συμβατές με τους κανόνες που επιβάλλει η νομιμότητα. Και αυτό καταγράφεται στο πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της PricewaterhouseCoopers, αφού ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι συνεργάτες του έφτασαν στο σημείο να εκποιήσουν προς την εταιρεία «Κόμβος ΑΒΕΤΕ», τον διευθύνοντα σύμβουλό της, τότε, κ. Αντώνη Δαλακούρα, επί σειρά ετών (1998-2010) νομαρχιακό σύμβουλο στην Νομαρχία Αττικής και τον κ. Κωνσταντίνο Δαλακούρα, 7 ακίνητα σε τιμές κοντά στην αντικειμενική τους αξία, ενώ ένα εξ αυτών ακόμα και σε χαμηλότερη της αντικειμενικής.

Οι εκποιήσεις ακινήτων που εντόπισε ο έλεγχος και καταγράφονται στο πόρισμα προς την εταιρεία «Κόμβος ΑΒΕΤΕ» είναι οι ακόλουθες:

- Το 2001 εκποιήθηκε το ευρισκόμενο, επί των οδών Παπαστράτου 69 και Αγ. Δημητρίου 45 στον Πειραιά, ακίνητο με τίμημα 240.645,63 ευρώ, χαμηλότερο της αντικειμενικής αξίας που ανήρχετο σε 296.645,49 ευρώ.

- Το 2001 εκποιήθηκε το ευρισκόμενο, επί των οδών Μετσόβου 30 και Νοταρά 45, στην Αθήνα, ακίνητο με τίμημα 190.755,69 ευρώ και αντικειμενική αξία 185.063,82 ευρώ.

- Το 2002 εκποιήθηκε το ευρισκόμενο επί της οδού Αμπροσίου Φραντζή 48, στην Αθήνα ακίνητο με τίμημα 308.143,81 ευρώ και αντικειμενική αξία στα 220.163,26 ευρώ.

Επιπροσθέτως, τα παρακάτω ακίνητα μεταβιβάστηκαν στον κ. Αντώνη Δαλακούρα που ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Κόμβος ΑΒΕΤΕ»:

- Το 2001 εκποιήθηκε το ευρισκόμενο, επί της οδού Κοδριγκτώνος αρ. 40, στην Αθήνα, ακίνητο με τίμημα 134.996,33 ευρώ και αντικειμενική αξία 131.928,5 ευρώ.

- Το 2001 εκποιήθηκε το ακίνητο στην οδό Ακαδημίας 17 στην Αθήνα, με τίμημα 225.972,12 ευρώ και αντικειμενική αξία στα 201.218,26 ευρώ.

Τέλος, εντοπίστηκαν και οι παρακάτω εκποιήσεις ακινήτων προς τον κ. Κωνσταντίνο Δαλακούρα:

- Το 1999 εκποιήθηκε το ευρισκόμενο, επί της οδού Τράιμπερ 8, στην Αθήνα, ακίνητο με τίμημα 39.765,22 ευρώ και αντικειμενική αξία στα 35.846,72 ευρώ.

- Το 2005 εκποιήθηκε το ευρισκόμενο, επί της οδούς Χελιδονούς 60 και Παλλήνης στη Νέα Κηφισιά ακίνητο με τίμημα 259.500 και αντικειμενική αξία στα 140.565,68.

Ακόμα και για κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως γνώση από το πώς κινείτο στις αρχές του 2000 και μέχρι το 2005 η αγορά ακινήτων στην Αθήνα, ιδιαίτερα για ακίνητα – φιλέτα, όπως τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα, είναι εξαιρετικά απλό να διαπιστώσει πως σε αυτές τις συναλλαγές κάτι δεν πήγαινε καλά...

Ιδού, λοιπόν, τι ακριβώς καταγράφεται στα συμπεράσματα των ελεγκτών για τις συναλλαγές του Ερυθρού Σταυρού και του Ανδρέα Μαρτίνη με την εταιρεία «Κόμβος ΑΒΕΤΕ» και τους κ.κ. Αντώνη και Κωνσταντίνο Δαλακούρα.

«Τα παραπάνω ακίνητα εκποιήθηκαν με βάση απόφαση του Κ.Δ.Σ., μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των αγοραστών και εισήγηση του προέδρου του Ε.Ε.Σ., χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως η διεξαγωγή πλειοδοτικής διαδικασίας ή να έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες εκτιμήσεις από επαγγελματίες εκτιμητές για την αξιολόγηση της εύλογης τιμής πώλησης των εκποιούμενων ακινήτων, που αποτελούσαν ζωτικής σημασίας οικονομικό πόρο του Σωματείου».

Ποια ακριβώς ήταν η σχέση του Ανδρέα Μαρτίνη με τον Κωνσταντίνο και τον Αντώνη Δαλακούρα;

Γιατί ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού απέκλεισε αυτά τα ακίνητα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών και τα εκποίησε προς τη συγκεκριμένη εταιρεία και τα δύο φυσικά πρόσωπα που προαναφέραμε;

Ποια ήταν η τύχη των συγκεκριμένων ακινήτων και με τι ποσά κατέληξαν σε τρίτα χέρια, μετά την παραχώρησή τους έναντι «συμβολικών» όπως μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστούν, τιμημάτων προς τους προαναφερθέντες επιχειρηματίες;

Αυτά είναι ορισμένα, μόνο, από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών.
Εμείς, σημειώνουμε πως το... πάρτι του Μαρτίνη δεν είχε τέλος στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με τον πρόεδρο του Σωματείου να φτάνει στο σημείο, δωρεά της κυβέρνησης της Αυστραλίας για την ενίσχυση των πυροπαθών της φονικής πυρκαγιάς, να τα διαθέτει προς την εταιρεία «Κόμβος ΑΒΕΤΕ», με απευθείας, μάλιστα, ανάθεση και χωρίς ανοικτό διαγωνισμό, για να κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ωλένης.

Ποσό που ξεπέρασε το 1,3 εκατομμύριο ευρώ...

Το πώς έχει καταφέρει ο Ανδρέας Μαρτίνης και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, φτάνοντας στο σημείο να προετοιμάσει την «ανακατάληψη» της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το μεγαλύτερο –ίσως- σκάνδαλο που θα πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αφού στη συνέχεια της έρευνάς μας, θα αποκαλύψουμε και το μεγάλο πάρτι που πραγματοποιήθηκε με τις κρατικές επιχορηγήσεις που δίνονταν στον Ε.Ε.Σ.

Κάθε σελίδα του πορίσματος της PricewaterhouseCoopers και ένα σκάνδαλο διαφθοράς, ένα... όργιο κακοδιαχείρισης από τη διοίκηση Μαρτίνη, η οποία «φέσωσε» τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με χρέη άνω των 40.000.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις