ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Το «πάρτι» της διαφθοράς συνεχίζεται με την «ευλογία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Το «πάρτι» της διαφθοράς συνεχίζεται με την «ευλογία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

Πώς μία υπόθεση «μικρο» διαφθοράς με φόντο έναν δημόσιο οργανισμό την οποίαν ξεκίνησαν να σκαλίζουν οι αρχές πριν από περίπου δύο χρόνια, καθώς υπήρχαν και έντονες αποχρώσεις ενδείξεις πως πίσω από αυτήν κρυβόταν ένα γιγαντιαίο οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο, «κουκουλώνεται» με συνοπτικές διαδικασίες στους διαδρόμους κομματικών «υπογείων» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να κάνει τον... «τσιλιαδόρο»!

ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Της Γεωργίας Λινάρδου

Πριν από περίπου δύο χρόνια ένα στέλεχος δημόσιου οργανισμού πιάστηκε στα πράσα για μίζα μερικών χιλιάδων ευρώ.

Αντέδρασε, υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, όπως τουλάχιστον λέγονταν και προβάλλονταν και άλλα σχετικά.

Μαζί με αυτόν, όμως, κινήθηκε η νομική διαδικασία και για δύο ακόμη άτομα για παράλληλα αδικήματα. 'Ένα εκ των οποίων, με ισχυρή κομματική και δημοσιοϋπαλληλική διαδρομή. Και αυτός ο κύριος αντέδρασε έντονα, ισχυριζόμενος πως επρόκειτο για «συκοφαντία».

Ο τρίτος κατηγορούμενος τήρησε -τουλάχιστον δημόσια - σιγή ιχθύος περί των κατηγοριών του.

Η ιστορία «φούσκωσε» δημοσιογραφικά κυρίως από τα κανάλια, όσο ήταν στο «φόρτε» της. Περίπου... τρεις ημέρες δηλαδή.

Μετά «ξεχάστηκε» σχεδόν απ' όλους, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες ιστορίες διαπλοκής και διαφθοράς στον Δημόσιο τομέα που η συμβουλή στα παρασκήνια επιμένει αποκαρδιωτικά: «Τί θες και ασχολείσαι τώρα; Άκρη δεν πρόκειται να βρεις».

Μετά ήρθε ο «νόμος Κατρούγκαλου» (4325/15) για επαναφορά των επίορκων... μετά ο υπουργός Εργασίας ανακάλεσε - διαψεύδοντας την πράξη του (αν και ο καθένας μπορούσε να την διαβάσει στα ΦΕΚ), μετά το υπουργείο Εσωτερικών τα πήρε όλα πίσω.

Ένα ανεύθυνο και τουλάχιστον (sic) προκλητικό «πισωγύρισμα» ευθυνών και μία επαίσχυντη κάλυψη στελεχών του δημοσίου που συνεχίζουν να κάνουν πάρτι στην πλάτη όσων βρίσκονται εκτός επιρροής κομματικών μηχανισμών και προσπαθούν να εργαστούν καθαρά!!!

Τι σχέση έχουν τα νομοθετικά πισωγυρίσματα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την ιστορία μας;

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων (ο βασικός) αποπέμφθηκε άμεσα από την θέση του με συνοπτικές διαδικασίες και ότι περιλαμβάνουν αυτές.

Ο άλλος συνέχισε να εργάζεται κανονικά στο πόστο για το οποίο κατηγορούνταν πως συμμετείχε σε υπόθεση «εκβιασμού» (και για το οποίο ερευνούνταν για άλλα σοβαρά).

Μετά τέθηκε σε αργία

Μετά ήρθε ο «νόμος Κατρούγκαλου». Μετά το «βέτο Βερναρδάκη» του υπουργείου Εσωτερικών και για να μην τα πολυλογούμε -και κουραστικοί γινόμαστε- ο άνθρωπος αυτός δύο χρόνια τώρα (σχεδόν) δεν πέρασε από ΕΔΕ! Και όχι μόνον αυτό: πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη με επιστολή του στη διοίκηση του δημόσιου οργανισμού όπου και εργάζεται ζητά τα χρήματα που του κρατήθηκαν πίσω, όσο διάστημα έμεινε σε μισθοδοτική αργία (μήνες μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του). Με ποιο επιχείρημα; Με την πρόβλεψη πως θα ... αθωωθεί!

Αυτό πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη και δίχως να έχει διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την υπηρεσία του για όσα αδικήματα του ασκήθηκε δίωξη (και δεν μιλάμε για πλημμελήματα) και υπήρχε η υποχρέωση να συμπεριληφθούν στην δικογραφία!

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος που κάποτε διέθετε και σημαντική κομματική θέση -ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη με τον ίδιον να βρίσκεται στη θέση του κατηγορούμενου - περιφέρεται στην υπηρεσία του παραφράζοντας φωναχτά το γνωστό άσμα του Καραΐσκάκη: «Άμα ζήσω, θα τους θα... ω!» σε: «Όταν γυρίσω...» και τα λοιπά.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά πως έχουν φτάσει στα αυτιά στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μαρτυρίες: «Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς και υπέγραφα...» ή «Με απειλούσε και έβαζα την υπογραφή μου...», όπως και στοιχεία άκρως αποκαλυπτικά γι' αυτήν την υπόθεση.

Πολύ δίκιο είχε τελικά αυτός... ο Βάρναλης που μιλούσε για τους δειλούς, τους μοιραίους και τους άβουλους αντάμα.

σ.σ. Οι σύγχρονοι ποιητάδες, αναρωτιέμαι, τι θα έχουν να ομολογήσουν.

Έπεται και συνέχεια...

Σχετικές ειδήσεις