ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τα «όργια» Μαρτίνη, η κληρονομιά Σακελλαροπούλου και οι δικογραφίες που... κάθονται!

Τα «όργια» Μαρτίνη, η κληρονομιά Σακελλαροπούλου και οι δικογραφίες που... κάθονται!

Την ώρα που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαδραματίζει απολύτως κομβικό ρόλο στη διαχείριση της προσφυγικής- μεταναστευτικής κρίσης, παράγοντας ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, με καθημερινές δράσεις σε όλα τα σημεία της χώρας, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, εξακολουθεί να «βασανίζεται» από τα όργια κακοδιαχείρισης του πρώην προέδρου του Ιδρύματος, Ανδρέα Μαρτίνη.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΖΗΤΑ ΤΑ... ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ... ΩΡΑΙΟΣ

Τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τις κρίσιμες αυτές ώρες, υπονομεύουν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα «φαντάσματα» του παρελθόντος και τα «φέσια» που άφησε πίσω της η κακουργηματική δράση της διοίκησης του Ανδρέα Μαρτίνη.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης κατασπατάλησε την περιουσία του Ε.Ε.Σ. φορτώνοντάς του χρέη, σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το ακριβές μέγεθος της ζημιάς. Αποζημιώσεις συνεχίζουν να διεκδικούνται δικαστικά, ενώ ο κ. Μαρτίνης κυκλοφορεί ελεύθερος, εις υγεία των κορόιδων, παρά τις ογκώδεις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί σε βάρος του και οι οποίες παραμένουν ξεχασμένες (;) στα συρτάρια των εισαγγελικών λειτουργών.

Τα έργα και τις ημέρες του, που «βασανίζουν» μέχρι σήμερα τη λειτουργία του Σωματείου, συνεχίζει να αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, ανοίγοντας το μεγάλο ζήτημα των κληροδοτημάτων. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, καθώς η βούληση των δωρητών σε πολλές περιπτώσεις «διαστρεβλώθηκε», για να καταλήξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στη... «μαύρη τρύπα» Μαρτίνη.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κληρονομιάς της Αγλαΐας Σακελλαροπούλου, η οποία απεβίωσε το 1971 και άφησε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό υψηλής αξίας οικόπεδο και οίκημα στην Κηφισιά. Όπως όριζε η εκλιπούσα στην ιδιόχειρη διαθήκη της, σε περίπτωση πώλησης του ακινήτου, το τίμημα θα έπρεπε να διατεθεί στο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Νοσοκομείο, για την εισαγωγή και δωρεάν νοσηλεία ανάλογου αριθμού απόρων ασθενών. Επίσης, να τοποθετηθεί σε αίθουσα του νοσοκομείου η επιγραφή «Αίθουσα Αριστοτέλους και Αγλαΐας Σακελλαροπούλου».

Σημειώνεται ότι την εποχή σύνταξης της διαθήκης, το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Νοσοκομείο, όπως και το Ακληπίειο Βούλας, ανήκαν και διοικούνταν αμιγώς από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όμως από το 1985 έχουν υπαχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Σε αυτήν ακριβώς την παράμετρο «πάτησε» ο Ανδρέας Μαρτίνης, για να βάλει «χέρι» στην κληρονομία.

Υποστηρίζοντας πως, από τη στιγμή που το Κοργιαλένειο – Μπενάκειο υπήχθη στο ΕΣΥ, εξέφυγε της δικαιοδοσίας του Ε.Ε.Σ., άρα δεν θα μπορούσε να εκπληρωθεί η βούληση της Αγλαΐας Σακελλαροπούλου. Έτσι, δρομολόγησε τη μεταβίβαση του ακινήτου στο «Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω δωρεάς από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το 1998. Η αξία πώλησης του ακινήτου ανέρχονταν περίπου σε 350.000.000 δραχμές (ή 1.027.146 ευρώ).

Το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του Ε.Ε.Σ., με τον Άρειο Πάγο, το 2001, να κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης προηγούμενης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, βάσει της οποίας είχε γίνει η μεταβίβαση. Ο Άρειος Πάγος, επίσης, παρέπεμψε την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στο Εφετείο.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν εκπλειστηριάστηκε και έγινε αμιγώς ιδιωτικό θεραπευτήριο, ως «ύστατη λύση» για να αποπληρωθούν κάποια από τα χρέη του νοσοκομείου, καθώς η διοίκηση Μαρτίνη είχε «φεσώσει» εργαζόμενους, πιστωτές, προμηθευτές και φυσικά τον ίδιο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Καθώς το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης για την κληρονομιά Σακελλαροπούλου παραμένει σε εκκρεμότητα, και πλέον «Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν» δεν υφίσταται, η όποια διεκδίκηση γυρίζει πίσω στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παρόλο που είναι ο κύριος ζημιωμένος από τους χειρισμούς Μαρτίνη. Πρόκειται δηλαδή για έναν φαύλο κύκλο που στο κέντρο του έχει τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου.

Είναι προφανές, ότι οι ήδη υπάρχουσες δικογραφίες θα πρέπει να «βγουν» από τα συρτάρια, να εμπλουτιστούν και να συνδεθούν με άλλες υποθέσεις, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Άλλωστε, στους καιρούς που ζούμε αποδεικνύεται καθημερινά, ότι αν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είχε αφεθεί ένα βήμα πριν την κατάρρευση, εκεί όπου βρισκόταν το Σωματείο όταν αποπέμφθηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης, η Πολιτεία τώρα δεν θα είχε έναν πολύτιμο σύμμαχο, τόσο στο προσφυγικό όσο και γενικότερα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

Και φυσικά, το Newsbomb.gr θα συνεχίσει να ταράζει τα... ήρεμα νερά εκείνων που για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν να «ξεχαστούν» τα κακουργήματα του Μαρτίνη, φέρνοντας συνεχώς νέα στοιχεία στη δημοσιότητα, μέχρι –επιτέλους- να απονεμηθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι όσοι συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι που ουσιαστικά οδήγησε στη χρεοκοπία τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Σχετικές ειδήσεις