ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κέρκυρα: Ιερόσυλοι «ρήμαξαν» τις εκκλησίες - Ξήλωσαν οχτώ καμπάνες

Κέρκυρα: Ιερόσυλοι «ρήμαξαν» τις εκκλησίες - Ξήλωσαν οχτώ καμπάνες
Ιn Time

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Έλληνες ιερόσυλοι οι οποίοι είχαν ξηλώσει τις καμπάνες από ιερούς ναούς στην Κέρκυρα. 

Με την σύλληψή του εξιχνιάστηκαν συνολικά υποθέσεις κατά τις οποίες αφαίρεσαν τις καμπάνες κωδωνοστασίων καθώς και μια ακόμη περίπτωση διάρρηξης καταστήματος.

Κατασχέθηκαν συνολικά 26 μέρη από καμπάνες.

Συγκεκριμένα από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων 27 και 28 ετών για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για την διάπραξη κλοπών καθώς και των διακεκριμένων κλοπών αντικειμένων ιστορικής σημασίας από ιερούς ναούς.

Ειδικότερα οι δύο τους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν αναπτύξει συστηματική δράση στην παραβίαση απομακρυσμένων ιερών ναών στην περιοχή της Λευκίμμης, από τους οποίους αφαιρούσαν τις καμπάνες των κωδωνοστασίων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα η δράση τους εντοπίζεται συνολικά σε οκτώ υποθέσεις κλοπών από ιερούς ναούς, κατά το χρονικό διάστημα από 08.04.2019 έως και 05.05.2019, καθώς σε μία ακόμη περίπτωση διάρρηξης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Κάβου Κέρκυρας, από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο 27χρονος, σε περιοχή της νότιας Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 μεταλλικά μέρη από καμπάνες, τα οποία στην θέα των αστυνομικών, επιχείρησαν να τα αποκρύψουν.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Ξεψύχησε μέσα στο νεκροταφείο

Ροή Ειδήσεων