ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

O ληστής ήταν δραπέτης: Πήρε άδεια από τις φυλακές και «σήκωσε» τράπεζα!

O ληστής ήταν δραπέτης: Πήρε άδεια από τις φυλακές και «σήκωσε» τράπεζα!
INTIME NEWS

Ο σωφρονισμός είναι άγνωστη λέξη για 35χρονο ο οποίος παραβίασε την άδεια που του είχε δοθεί από φυλακή όπου κρατείται για ληστείες και έκανε νέα ληστεία

Μάλιστα δεν μπήκε καν στον κόπο να απομακρυνθεί από την περιοχή όπου βρίσκονται οι φυλακές. Από την Πάτρα έφυγε και στην Πάργα πραγματοποίησε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα.

Εν τέλει όμως εντοπίστηκε στην Πρέβεζα, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης ο 35χρονος με συνεργό, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 26.630 ευρώ και 200 δολαρίων ΗΠΑ. Ακολούθως, αφού πυροβόλησαν μία φορά στην οροφή της τράπεζας για εκφοβισμό, διέφυγαν.

Το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας και είχε δηλωθεί η κλοπή του.

Στην κατοχή του 35χρονου καθώς και σε έρευνα που έγινε σε σπίτι που έμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το χρηματικό ποσό των 8.240 ευρώ και 100 δολάρια Η.Π.Α.

- πιστόλι διαμετρήματος 9 mm ,

- πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών, και

- τρία κινητά τηλέφωνα.

Πρόκειται για δραπέτης φυλακών ο οποίος όφειλε να επιστρέψει από άδεια στις φυλακές την 25-01-2012.

Ο δράστης εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για ληστεία, οπλοφορία, κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης 6 μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» σεισμολόγων για το σεισμό της Αθήνας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αφρικανική «κόλαση» στην Ελλάδα - Δείτε τι έρχεται τις επόμενες ώρες