ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες και σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - 25 Προσαγωγές

Μπαράζ επιθέσεων σε τράπεζες και σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - 25 Προσαγωγές
In Τime (αρχείου)

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/9), σε καλά οργανωμένο μπαράζ επιθέσεων εναντίον υποκαταστημάτων τραπεζών και γραφείων της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής - Σε 25 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν περίπου στη 01:35 μετά τα μεσάνυχτα στον Άλιμο και ολοκληρώθηκαν μισή ώρα αργότερα στην Καισαριανή.

Οι ομάδες των ταραξιών έδρασαν με σχέδιο, σχεδόν ταυτόχρονα, στον Άλιμο, τη Γλυφάδα, την Κυψέλη και την Καισαριανή, σπάζοντας ΑΤΜ και τζαμαρίες τραπεζών και πολιτικών γραφείων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συγκεκριμένα, στη 01:35 στον Άλιμο οι άγνωστοι χτύπησαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Γρηγόρη Αυξεντίου, ενώ έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων της ΟΝΝΕΔ που βρίσκονται ακριβώς απέναντι.

Αμέσως μετά άγνωστοι επιτέθηκαν σε γραφεία της ΝΔ στην οδό Κωνσταντίνου Αθανάτου στην Άνω Γλυφάδα, όπου προκάλεσαν μερικές υλικές ζημιές.

Στην Κυψέλη η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη 01:55, σε τράπεζα στην οδό Κερκύρας 51 ενώ στον Βύρωνα στόχος των αγνώστων έγινε τράπεζα στην οδό Φορμίωνος 132.

Μετά από πέντε λεπτά, στις 02:00, άλλη ομάδα «κρούσης» επιτέθηκε σε υποκατάστημα της Εθνικής στη Καισαριανή, επί της οδού Φορμίωνος 132, σπάζοντας την πρόσοψη του καταστήματος.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου, εννέα από την ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και δέκα από την Καισαριανή.

Σε όλα τα περιστατικά σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.