ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτός είναι ο «μετρ» των ριφιφί - Είχε «ρημάξει» καταστήματα σε Αθήνα και Λάρισα

Αυτός είναι ο «μετρ» των ριφιφί - Είχε «ρημάξει» καταστήματα σε Αθήνα και Λάρισα
INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ένας άνδρας ο οποίος κατηγορείται για 10 κλοπές με τη μέθοδο του ριφιφί.

Πρόκειται για έναν 38χρονο, ο οποίος είχε... προτίμηση σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων και συνελήφθη στο Περιστέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο δράστης κυκλοφορούσε αρχικά με πολυτελές αυτοκίνητο και εντόπιζε τα καταστήματα που τον... ενδιέφεραν. Στη συνέχεια, νυχτερινές ώρες, εισέβαλε σε αυτά με τρόπο ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, με τη μέθοδο του ριφιφί έμπαινε σε καταστήματα και αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Κατόπιν, διοχέτευε τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη.

Στην κατοχή του, καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, 83 φυσίγγια και 49,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει, από τον περασμένο Φεβρουάριο, εννέα κλοπές στην Αθήνα και μία στη Λάρισα, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικές εξελίξεις: Οι Τούρκοι διεκδικούν Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Αμοργό

Τραγικός θάνατος για 10χρονη: Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλό της

Σχετικές ειδήσεις