Αττική: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για το παραεμπόριο

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Αττική: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για το παραεμπόριο
In Τime

Το τελευταίο 48ωρο, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας, στη Γλυφάδα και στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (4/11) ελέγχους σε καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντόπισαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν 252 απομιμητικά παιχνίδια, ενώ δέσμευσαν 270 μπαλόνια, τα οποία θα ελεγχθούν περί της γνησιότητας τους και της ασφάλειάς τους για χρήση από «μικρούς» καταναλωτές.

Υποβλήθηκε επίσης πρόστιμο, για έλλειψη τερματικού POS για πληρωμή με τη χρήση καρτών.

Εξάλλου, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας Γλυφάδας, πραγματοποίησε 18 ελέγχους σε λαϊκή αγορά του δήμου Γλυφάδας και υπέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ για έλλειψη πινακίδας προϊόντων προς πώληση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίστηκαν και την Τρίτη.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 591 είδη απομιμητικών αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, κλιμάκιο ελέγχου αποτελούμενο από ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας Καλλιθέας πραγματοποίησε ελέγχους σε λαϊκή αγορά του δήμου Καλλιθέας και επέβαλε πρόστιμα ύψους 1.500 ευρώ για παραβάσεις του ν.4497/2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved